Festivalde 1. Oldular

Festivalde 1. Oldular

Kocaeli Gebze’de gerçekleştirilen 7.Uluslararası Kültür ve Folklor Festivali Gençlik Şöleni etkinliklerine Trabzon İlini temsilen katılan grup damgasını vurdu.

 

Yabancı ülkelerden Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Gürcistan, Hırvatistan, Makedonya, Irak, Moldova katılırken Türkiye’den Trabzon, Mersin, Edirne, Gümüşhane ve Giresun illerini temsilen Halk oyunları ve dans grupları katıldı.

Festival sonunda tüm gruplar arasında yapılan yarışma sonucunda 30 kişilik Halkoyunları ve Modern Dans Grubu ekibiyle en iyi performans ve dans kurgusunu sergileyen Karadeniz Kültür Sanat Gençlik ve Dans Sporları Derneği ( Black Sea Dance Academy) 1.’lik kupasını alarak Trabzon’a müthiş bir coşku içerisinde döndü.

Dernek yetkilileri Trabzon’un tanıtımı anlamında bu tür festivallere katılım için herkesten destek beklediklerini, festivalde tişörtlerini giyerek ve dağıtarak çok büyük bir ilgi gördüklerini, derneğin sanatsal ve kültürel anlamda faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek birçok festivallerden teklif aldıklarını, bu anlamda çalışmalarının devam ettiğini belirterek ekiplerinin her yerde aynı başarıyı yakalayacağını ‘’ BİZE HERYER TRABZON’’ sözünü bir kez daha dile getirdiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat