Festival17-20 Temmuzda

Festival17-20 Temmuzda

Akçaabat Belediyesi tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenecek Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali 17-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Geleneksel olduğu 17 Temmuz Cuma günü kortejle başlayacak ve 20 Temmuz günü Hıdırnebi Yayla Şenliği ile sona erecek olan festival bu yıl yöresel ağırlıklı olacak.

Kutsi'nin assolist olarak sahne alacağı festivalde yöresel sanatçılarımızdan Sinan Yılmaz, Emine Genç, Ahmet Akyüz, Nejmettin Öksüz, Mehmet Yılmaz, İsmail Cumhur, Mediha Sivrikaya ve Faik Pala ile arkadaşları Akçaabatlılar'ı coşturacak.

Yurtdışından Çin, Romanya, Ukrayna, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden halk dansları grupları ile yuriçinden Ankara, Manisa Soma, Rize Fındıklı ve Antalya’dan halk oyunları gruplarının katılacağı festivalde Akçaabat Folklor Derneği Halk Oyunları Grupları ile yakın ilçe belde ve köylerdeki halkoyunları grupları da festivale renk katacaklar.

Festival kapsamında voleybol ve sokak basketbolu turnuvaları düzenlenecek, olta ile balık tutma ve resim yarışmaları yapılacak, yelken gösterileri sunulacak ve fotoğraf ile  yağlı boya resim sergisi açılacak.

Festivalde bazı köy muhtarlıkları ile köy dernekleri de Sahil Parkı’nda yöresel renklerini yansıtacakları sergiler açacaklar.

 

Akçaabat Belediye Başkan Şefik Türkmen, Festivalin bölgenin en büyük festivallerinden birisi olduğunu ifade ederek “Festivalimiz bölgenin sosyal ve kültürel yaşantısına, ekonomisine ve özellikle turizmine katkısı büyüktür. Yurt içi ve Yurt dışında yaşayan on binlerce vatandaşımız bu tarihlerde şehrimizde bulunmaktadır. Ayrıca festival kapsamında Yurt içi ve Yurt dışından davet ettiğimiz ekiplere bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtarak şehrimizden memnun ayrılmalarını sağlıyoruz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kültür Sanat