Festival heyecanı başladı

Festival heyecanı başladı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, bu yıl 17.sini düzenlenecek Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları festivaline davet etti.

Türkmen Akçaabat’ta Marina lokantasında düzenlediği basın toplantısı ile 13-16 Temmuz tarihlerinde şehir merkezinde 20 Temmuz tarihinde Hıdırnebi yaylasında yapılacak olan festivale tüm yöre halkını davet etti. Başkan Türkmen yaptığı açıklamada bölgenin en eski ve en büyük festivalinin şimdiden hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi. “bu festivalde ki amacımız şehrimiz ve diğer şehirlerarasındaki birlik ve beraberliği sağlamak, gençlerin birbirleri ile kaynaşarak hoşgörü ve barış ortamını oluşturmak ve ilçemizin tarihi ve doğal yapısını insanlara tanıtmaktır. Yöremizin çok önemli güzellikleri var. İlçemizin diğer ilçelere göre farklı özellikleri var. Hem bu güzellikleri diğer insanlara ile paylaşmak hem de ilçemizin oysal ve kültürel yapısına katkı katmak amacındayız” diye konuştu.
Başkan Türkmen, festivale yurtdışından Bulgaristan, Azerbaycan, Kosova ve Gürcistan halk dansları grupları ile yurtiçinden, Gaziantep, Manisa Salihli, İstanbul, İzmit, Ankara, Rize halkoyunları grupları katılacağını, ayrıca ilçedeki halkoyunları grupları ile yakın ilçe, belde ve köylerdeki halkoyunları gruplarında festivale renk katacaklarını, 13 Temmuz Cuma günü yapılacak kortej yürüyüşü, yayla göçü ve en büyük horon halkasına bu yıl daha büyük bir katılım beklendiğini belirtti. Başkan Türkmen, yöresel birçok sanatçının yanında Lara, İbrahim can ve Özgün gibi ünlü sanatçıların katılacağı konserlerin yanı sıra, voleybol turnuvası, Resim yarışması, Fotoğraf sergisi, balık tutma yarışması gibi aktivitelerin yapılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler