Festival eğlence ilk kez eğlence ve müziksiz başladı.

Festival eğlence ilk kez eğlence ve müziksiz başladı.

Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali eğlence ilk kez eğlence ve müziksiz başladı.

24. Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali eğlence ilk kez eğlence ve müziksiz başladı.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 24 yıldır aralıksız yapılan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali bu ilk kez müzik ve eğlencesiz olarak başladı. İsrail’in Gazze’de uyguladığı şiddet ve yaşanan katliamlardan dolayı müzik ve eğlence kısımlarının iptal edildiği festival kapsamında Akçaabat’ta fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi ve 3. Fotoğraf çalıştayı yapıldı.

24.-uluslar-arasi-akcaabat-muzik-ve-halk-oyunlari-festivali-eglence-ilk-kez-eglence-ve-muziksiz-basladi1..jpg

Karadeniz Teknik Üniversitesi Akçaabat Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ın bir kültür, sanat ve turizm şehri olduğunu ifade etti. Başkan Türkmen “Akçaabat bir kültür, sanat ve turizm şehridir. İlçemiz önemli sanatçılar yetiştirmiş bir ilçedir.  Biz de belediye olarak kültürümüzün gelişmesi ve sanatçılarımızın yetişmesi için her türlü desteği sağlamaktayız” dedi. Başkan Türkmen, festivalin ilk kez müzik ve eğlencesiz yapıldığını da ifade ederek “festivalimiz 24 yıldır aralıksız yapılmaktadır. Bu yıl ilk kez başta Gazze olmak üzere İslam dünyasında yaşanan katliamlardan dolayı festivalin müzik ve eğlence kısımlarını iptal ettik” dedi.

Çeşitli sanatçılara ait fotoğrafların yer aldığı sergi festival süresince açık kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler