Festival Başlıyor

Festival Başlıyor

27. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali Başlıyor

27. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, 20 Temmuz 2017 tarihinde  yapılacak.

Konuyla ilgili Akçaabat'ta bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve tertip komitesi katıldı.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, 4 gün boyunca devam edecek olan ve sanatsal, sportif ve kültürel içeriklerle dolu olan festivalde, Trabzon'un ve Karadeniz'in kültürünün tanıtılacağını ifade etti. Kaymakam Şenel " festivalde, bölgemizin kültürünü ilke geneline tanıtma fırsatı bulacağız. Halkımızın katılıyla gerçekleşecek olan bu festivale tüm vatandaşlarımız bekliyoruz" dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise, festivalin amacının insanların kaynaşmasını sağlamak ve kültürleri gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade etti.

Başkan Türkmen "27. sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali'ni 20-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenleyeceğiz. Bu bölgenin en eski festivalleri arasında yer alan festivalimizdeki amacımız halkımız ile bir araya gelmek, insanlarımızın kaynaşmasını sağlamanın yanında, kültürümüzü birlikte yaşamak ve yaşatmak, geliştirerek gelecek nesillere aktarmaktır. Ayrıca bu bölgemizin folklorunu doğal güzelliklerini ülkemizin diğer yörelerindeki insanlar ile paylaşmaktır. Turizm bizim için öncelikli bir sektördür. Bu festival ile bölgemizi tanıtmak gayreti içerisindeyiz" dedi.

Festival kapsamında çeşitli aktiviteler yapılacağını da ifade eden Başkan Türkmen "Festival kapsamında müzik ve halk oyunlarının yanında kültürel ve sanatsal faaliyetler de düzenlenecek. 4 Gün boyunca düzenlenecek olan bu festivale tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

Festival 20 Temmuz Perşembe günü Hıdırnebi Yayla Şenliği ile başlayacak olan festivalde, yurt içi ve yurt dışından Trabzon'a gelecek Halk oyunları grupları, yöresel gruplar, halkın katılımı ile gerçekleşecek kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile sahildeki kemençe ve davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkasıyla devam edecek.

ado_1064.jpg

festival-akcaabat.jpg

program-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler