Festival 18-21 Temmuz’da

Festival 18-21 Temmuz’da

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu, 2007 yılının son toplantısını yaptı.

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu, 2007 yılının son toplantısını Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in başkanlığında yaptı.
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya kurul üyelerinden Osman Özer, Mustafa Yazıcı, Mehmet Salih Köse, Harun Yavruoğlu, Mehmet Salih Atadinç, Mustafa İnal, Salih Kazancıoğlu, Kadir Topal, Ekrem Kutlu, Yılmaz Topal, Ali Hocaoğlu, Osman Mumcu, Turhan Bektaşoğlu ve İsmail Topal katıldı.
2007 yılının bir değerlendirmesinin yapıldığı, kurtuluş günleri etkinliklerinin planlandığı, yarışmaların jürilerinin belirlendiği toplantıda Akçaabat Festivali’nin de tarihi tespit edildi.
Festival 18-21 Temmuz’da
İlk olarak görüşülen Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin tarihinde oy birliği ile 18-21 Temmuz’da mutabakata varan kurul, daha sonra yine oy birliğiyle Akçaabat Belediyesi’nin genç mimarlarından Yusuf Hocaoğlu’nun kurul üyesi olmasına karar verdi.
Jüriler belirlendi
Daha sonra “Akçaabat: 2008” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarının jürisini belirleyen kurul, jürilerin şu isimlerden oluşmasına karar verdi.
Şiir: İsmail Topal, Mehmet Salih Atadinç, Mustafa Kaya, Sebahattin Şentürk, Ziya Nişancı.
Kompozisyon: Harun Aslan, Cevat Şal, Ali Hocaoğlu, Osman Mumcu, Ahmet Topal.
Resim: Harun Yavruoğlu, Kenan Demir, Münip Malkoç, Ekrem Kutlu, Temel Altuntaş.
Kurtuluş planlandı
Gündemin son maddesi olarak geçilen Akçaabat’ın kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinin planlaması ise gündemin ağırlıklı bölümünü oluşturdu.
Yapılan görüşmeler sonucunda kurtuluş günü bir resim ve bir karikatür sergisi açılmasına, yarışmalarda dereceye girenlere törenle ödüllerinin verilmesine, basılan şiir kitabının bir kokteylle tanıtılmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Kültür Sanat