Ferhat  Altın Madalya Aldı

Ferhat Altın Madalya Aldı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü de yapılan Uluslar arası İpek Yolu Boks Turnuvasında 49 kg Ferhat Pehlivan bütün rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

9-13 tarihleri arasında Bakü’de yapılan turnuvaya katılan Akçaabat Spor Kulübü boksörü Ferhat Pehlivan bütün maçlarında üstün bir performans sergileyerek ezici üstünlükle rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Özellikle yarı final karşılaşmasında ev sahibi Dünya Şampiyonu Azeri boksörü 7-0 gibi farklı bir sonuçla yenmesi büyük sevinç yaşattı.

             

Haziran ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası öncesi önemli bir sınav niteliği taşıyan turnuvada altın madalya alması Avrupa şampiyonluğuna giden bir adım olarak değerlendiriliyor.

           

Akçaabat Spor Kulübü antrenörü ve aynı zamanda milli takımın da  antrenörlüğünü yapan  Altar Kalkışım yaptığı açıklamada; “Ferhat üst düzey bir boksör haline geldi bundan sonra  dünyadaki en iyi boksörler arasında adı anılmaya başlandı. Bu turnuvalarda aldığı altın madalyalar Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında önemli başarılara imza atacağının bir göstergesidir.” dedi.

 

Ferhat Pehlivan ise; “Bakü de altın madalya aldığım için çok mutluyum. İnşallah Avrupa ve Dünya Şampiyonaların da  aynı başarıyı göstermeye çalışacağım.Beni yetiştiren ve bu günlere getiren hocamın da milli takımda yanımda olması çalıştırıcılığımı yapması gücüme güç katıyor. Trabzon’a inşallah hep altın madalyalarla geleceğim.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Spor