Fen-Matya ödülleri Verildi

Fen-Matya ödülleri Verildi

FEN-MATYA (Fen-Matematik) yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

 

Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve il genelindeki 105 farklı ilköğretimden 768 öğrencinin katıldığı FEN-MATYA (Fen-Matematik) yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Akçaabat Yıldızlı beldesinde bulunan okul konferans salonunda yapılan törene, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, Trabzon Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakır, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse,  Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları İlköğretim Müdürü Hüseyin Çepik, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Törende konuşan Akçaabat Kaymakam Abdul Rauf Ulusoy, hiç kimsenin eğitim hakkından mahrum kalmayacağını belirtti. Kaymaklık olarak eğitime imkanlar ölçüsünde katkıda bulunmaya çalıştıklarını ve bulunacaklarını vurgulayan Ulusoy, "Çağımızda bilgelik ve eğitim çok önemlidir. Bu tür yarışmalarla öğrenciler kendi aralarında tatlı rekabete giriyorlar. Onların bu azmi ve başarısı bizlere sevindiriyor. Bu yarışmayı düzenleyen Gülbaharhatun Eğitim Kurumları yöneticilerine ve çalışanlarını tebrik ediyorum"dedi.

 

Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları İlköğretim Müdürü Hüseyin Çepik ise  üçüncüsünü düzenledikleri FEN-MATYA yarışmasına büyük ilginin olduğunu söyledi. Çepik ''24 Mart Cumartesi günü 3'sü yapılan sınava Trabzon genelindeki 105 farklı ilköğretim okulundan 768 öğrenci ve 250 rehber öğretmen katıldı. 5, 6, 7, ve 8. sınıf öğrencilerinin yarıştığı sınav, TÜBİTAK soruları düzeyinde güçlü bir seçici kurul tarafından hazırlandı. Bugün bu zorlu sınavda başarılı olan öğrenciler ile rehber öğretmenleri ve okulları ödüllendiriyoruz." dedi.

 fen-matya-akcaabat.jpg

Yarışmayı düzenlemelerindeki amacın, özellikle şehir merkezleri dışında kalan öğrencilerin durumunu da görmek olduğunu dile getiren Çepik, "Yarışmaya Trabzon'un en ücra köşesindeki okullardan da katılımlar oldu. Oradaki okullardaki öğrencilerinde çok başarılı olduklarını bu sınav sonuçları sonrası gördük. Sınava giren tüm öğrencilerin ileriki dönemler için kendilerine olumlu yönde motive ettiğine şahit olduk." ifadelerini kullandı.

Çepik, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

fen-matya2-akcaabat.jpg

fen-matya1-akcaabat.jpg

Sınavda birinciliği, 5. sınıflarda Araklı Yılmaz Çebi İlköğretim Okulundan Emin Kol, 6. sınıflarda Of Miktat Sarıailoğlu İlköğretim Okulundan Furkan Baştan, 7. sınıflarda Yomra Merkez İlköğretim Okulundan Elif Asude İşler ile 8. sınıflarda Beşikdüzü Merkez İlköğretim Okulundan Şerife Özdemir elde etti. Dereceye giren öğrencilere madalya ve plaketin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi. 

mehmet-salih-kose.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler