Fatma Köşeli Birinci oldu

Fatma Köşeli Birinci oldu

Yarışmada birinciliği altın sorular sonrasında Akçaabat’tan Fatma Köşeli kazandı.

Trabzon Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve Proje Yarışması Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Trabzon Merkez başta olmak üzere, Akçaabat, Arsin, Araklı, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Köprübaşı, Maçka, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerinden toplam 13 yarışmacının katıldığı yarışmayı başta Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık olmak üzere,  Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, yarışmacıların aileleri ve çok sayıda davetli pür dikkat izledi. 

Jüri üyeliklerini Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Okan Barutçu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Edip Birşen  ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Kemal Yıldız yaptı.

Bitkisel üretim, hayvansal üretim ve ev ekonomisini ilgilendiren 15 soru sonunda Trabzon Merkez, Akçaabat, Arsin ve Çarşıbaşı eşit puanda bitti ve ardından altın sorulara geçildi. Bu bölümde de sorulan sorular sonrasında Akçaabat İlçesinden yarışmaya katılan ev hanımı-çiftçi Fatma Köşeli 190 puanla birinciliği elde etti. 

Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık ödülünü verdiği Fatma Köşeli’yi tebrik ederken,” İnanın soruların bazılarına ben bile cevap veremedim. Yarışmaya katılan arkadaşlarımızın hepsi gönlümüzde birincidir. Burada 1’inci olmak büyük başarı ancak önemli olan yarışmaktı. Hepsini tebrik ediyorum” Diye konuştu.

Yarışma sonunda birinciliği elde eden Fatma Köşeli 25 Nisan tarihinde Kastamonu’da yapılacak olan Bölge finalinde Trabzon’u temsil edecek. Yarışmada dereceye girenlere çeyrek altın ve çeşitli kurumlardan hediyeler verildi. “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi yarışmasının Türkiye finali ise Çanakkale de yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler