Fatih Stadı Artık TOKİ'nin

Fatih Stadı Artık TOKİ'nin

Akçaabat Fatih Stadı’nın bulunduğu alanın imar değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tarihinde onaylandı.

 

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nin yapımını üstlenen Başbakanlık Toplu konut İdaresi’ne, bu işin yapımı karşılığında devredilen Akçaabat Fatih Stadı’nın bulunduğu alanın imar değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 10 Nisan 2013 tarihinde onaylandı. İmar planında spor alanı ve otopark olarak görülen alanı konut ve ticaret alanına dönüştüren yeni imar planı askıya çıktı. Değişiklik, 10 Mayıs 2013 tarihinde kesinlik kazanacak.

1988 yılında hizmete giren ve 2005 yılında yapılan ihale ile seyirci kapasitesi 6393’e çıkartılan Akçaabat Fatih Stadı ile Fatih kapalı Spor Salonu’nu içine alan 24 bin 70 metrekarelik alanda yapılan değişiklikle 22 bin 585 metrekarelik konut ve ticaret alanı, 2 bin 250 metrekare de yol ve park alanı ayrıldı. Mevcut alanın yapı yaklaşma mesafesi sahil karayolu için 10 metre, diğer yollar için de 5 metre olarak belirlendi.

Yapılan son değişiklikle birlikte Akçaabat Fatih Stadı’nda son maç 5 Mayıs 2013 tarihinde 1461 Trabzonspor ile Boluspor arasında oynanacak. Akçaabat Sebatspor ise bu sahadaki son maçında 28 Nisan günü Bayburt Özel İdarespor’la karşı karşıya gelecek.

Ülke genelinde muhtelif illerde bulunan spor tesisleri arsalarının değerlendirilmesi suretiyle, aynı illerde ihtiyaca cevap verecek nitelikte yeni spor tesislerinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı vasıtasıyla yapılmasına yönelik protokol 06 Kasım 2012 tarihinde Milli Emlak Genel müdürlüğü, Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler