Falcı Fadime  Tahrik etmiş

Falcı Fadime Tahrik etmiş

Trabzonlu İbrahim Yeşilyurt, evindeki altınlar çalınınca polis yerine falcıya gitti. Falcı, "Altınları ağabeyin çaldı" dedi.

Trabzonlu İbrahim Yeşilyurt, evindeki altınlar çalınınca polis yerine falcıya gitti. Falcı, "Altınları ağabeyin çaldı" dedi.

Bunun üzerine ağabeyinin kapısına dayanan ve tartışma çıkaran Yeşilyurt, onu da alıp falcıya gitti. Falcı bu kez, "Çalan bu değil" deyince çok kızan Yeşilyurt, benzin dökerek evi yaktı. Falcı yanarak öldü. Yeşilyurt yargılandı ve 15 yıla mahkûm oldu.

YARGITAY Ceza Genel Kurulu’nun önüne Trabzon’dan Temel fıkrası gibi bir fal cinayeti davası geldi. Kurul, davayı Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne geri gönderdi. Dava konusu olaylar ise şöyle gelişti: Trabzonlu İbrahim Yeşilyurt adlı kişinin evindeki altınlar çalındı. İbrahim Yeşilyurt çalınan altınları için polise gitmek yerine çevresindekilerin sözüne uyup Akçaabat’ta falcı Fatma Berber’e gitti.


Yeşilyurt, falcının, "Senin altınlarını büyük ağabeyin çalmış, bir ay içinde geri getirecek" sözü üzerine eve döndü. Bir süre bekledi, daha sonra da bu yüzden ağabeyi Mustafa Yeşilyurt ile tartıştı. Ardından ağabeyini de alıp, yüzleştirmek için Akçaabat’taki falcının evine ikinci kez gitti. Falcı kadın, "Ben iki bayram arası fal bakmam" diyerek kaçmak istedi. Ancak, İbrahim Yeşilyurt, "Bizi ağabeyimle birbirimize düşürdün. Kuran’a el basıp önce söylediklerini tekrar edeceksin" dedi.

BENZİN DÖKTÜ

Falcı bu kez, "Altınları çalan bu şahıs değil" dedi. Falcının sözüne kızan İbrahim Yeşilyurt elindeki benzin bidonunu göstererek, evi yakmakla tehdit etti ve bir miktar benzini yere döktü. Falcının kızı Kadire Berber, bidonu İbrahim Yeşilyurt’un elinden almaya çalışırken yaşanan arbedede bidon yere düştü ve benzin sobanın sıcaklığı ile alev aldı. Çok kilolu olan falcı kaçamayınca yanarak öldü. Falcının kızı kurtulurken, iki kardeş de olay yerinden kaçtı.

Eski TCK’dan önce "Kasten yangın çıkartmak suretiyle insan öldürmekten" 20 yıl hapse mahkûm edilen İbrahim Yeşilyurt, kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde temyiz etti. Daire, kararı onadı. Ancak yeni TCK’nın yürürlüğe girmesiyle, mahkeme davayı yeniden ele alıp, uyarladı. Uyarlama kararında sanığın cezası müebbet olarak belirlendi. Ancak, falcı kadının baktığı falla kardeşler arasına husumet sokması "hafif tahrik" sayıldı ve indirime gidilerek, cezası 15 yıla indirildi. İkinci kez yapılan temyiz incelemesinde dava bu kez Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun önüne kadar geldi. Kurul, dosyayı 1. Daire’ye geri gönderdi. Sanığın 15 yıllık cezasının onanması bekleniyor.

kaynak:haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler