Ezan Okuma Yarışması Yapıldı

Ezan Okuma Yarışması Yapıldı

Hafızlık ve Ezan Okuma İl Birinciliği Yarışmasında Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Birinci oldu.

 

Trabzon' da Hafızlık ve Ezan Okuma İl Birinciliği Yarışması Vakfıkebir ilçesi Sabri Bahadır Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı. Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından organize edilen yarışmaya Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkan Vekili Temel Topkara, Milli Eğitim Müdürü Fahri Bilici, Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu, Jandarma Komutanı Fırat Teke, İl Genel Meclis Üyeleri, Protokol Üyeleri, Emekli Albay Mehmet Ayhan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Programın açılışında konuşan Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Sezgin Özdin "Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü'nün her yıl İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlemiş olduğu Kur'an-ı Kerimi güzel okuma, Hafızlık ve Ezan Okuma İl Birinciliği Yarışması bugün ilçemizde yapılmaktadır. Din Öğretim Genel Müdürlüğümüzün sosyal ve kültürel faaliyetler bağlamında her yıl bu yarışmamız önce il düzeyinde, akabinde bölge düzeyinde ve daha sonra Türkiye finali olmak üzere şuanda yurdumuzun dört bir tarafında icra edilmektedir. İmam-Hatip Liseleri olarak hem mesleki anlamda, hem eğitim-öğretim anlamında hem de sportif kültürel faaliyetlerde her türlü güzel çalışmayı gerçekleştiren kurumlarız." dedi.

 

İlk olarak Hafızlık Yarışması yapıldı. Of, Sürmene, Araklı, Çaykara, Vakfıkebir, Arsin, Trabzon, Anadolu İmam-Hatip Liseleri katıldı. Yarışmada Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Enes Kaya birinciliği, Çaykara Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Uzun ikinciliği, Arsin Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet İkbal Boz üçüncülüğü elde etti.

 

İkinci kategoride ise 'Ezan Okuma' yarışması yapıldı. Of, Vakfıkebir, Maçka, Araklı, Trabzon, Çaykara, Beşikdüzü, Tonya, Arsin, Şalpazarı, Akçaabat, Sürmene ilçeleri Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okulların katıldığı yarışmada birinci Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Altıntaş, Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Şaban Can ikinci ve Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Burak Yıldırım da üçüncü oldu.

 

Programın bitiminde İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir'in konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

Hafızlık ve Ezan Okuma yarışmalarının birincileri, Samsun Alacam ilçesinde yapılacak olan bölge yarışmasında Trabzon'u temsil edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler