Eyüpoğlu'ndan Hayvancılara Ziyaret

Eyüpoğlu'ndan Hayvancılara Ziyaret

Eyüpoğlu'ndan Hayvancılara Ziyaret

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU her hafta gerçekleştirdiği  çiftçi ziyaretlerinde bu hafta Gümüşhane Torul ve Maçka boğoç yaylalarında küçük ve büyük baş hayvancılık yapan üyeleri ziyaret ederek sorunlarını yerinde inceledi.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Üç oluk yaylasında büyük ve küçük baş hayvancılık yapan Akif ZEYNEL, Kadir YILMAZ , Mehmet YILMAZ ve Metin YILMAZ ve Maçka’ya bağlı boğoç ve mile yaylalarında  küçük baş hayvancılık yapan Selahattin PARLAYAN ve Alahittin PARLAYAN’ı ziyaret etti.

Eyüpoğlu  Atalarımızdan bize yadigar kalan geleneksel iş kollarından bir tanesi de büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği. Evet, binlerce yıldır yapılan ve pek çok insanın geçimini sağlamasını sağlayan bu yöntemin günümüzde eskisi kadar yaygın yapılmadığını görüyoruz. Tabii bu durumda kentleşme oranlarının hızla artması ve kırsal yaşamın eskisi kadar önem arz etmemesi gibi nedenlerin etkili olduğunu hepimiz biliyoruz.  büyük Yaklaşan kurban bayramında kurbanlık ihtiyaçlarımızı  yerel üreticilerimizden karşılayarakbölgemizde giderek azalan hayvancılığa destek olmalıyız.

ey2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler