Eyüpoğlu teşekkür etti

Eyüpoğlu teşekkür etti

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti.

Oda Başkanı Eyüpoğlu, Başbakan Davutoğlu’nun Trabzon mitinginde fındıkta alan bazlı gelir desteği uygulamasının uzatılacağı sözünü vermesinin çiftçi için sevindirici bir haber olduğunu belirterek, “Yaptığımız çağrılara karşılık vererek 2009 yılından bu yana yapılan uygulamayı sürdürme sözü veren Başbakan Davutoğlu’na Akçaabatlı fındık üreticileri adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

2014 yılında dönüm başına 170 lira olarak yapılan ödemelerden Trabzon’da yaklaşık 62 bin kişinin yararlandığını ve destek miktarının 96 milyon lirayı bulduğunu da belirten Eyüpoğlu, “Bu ekonomik bakımından Trabzon ilimize önemli bir gelir desteği demektir. İnşallah bunun sürdürülmesini sağlayacağız. Karadeniz'de fındıktan birinci dereceden etkilenen bölgelerimiz için önemli bir destek olacaktır.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir’e de teşekkür

Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu bir diğer teşekkürü de Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne yaptı. Tarımsal alanda da hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin toprak tahlili için laboratuar açmasının sevindirici olduğunu belirten Başkan Eyüpoğlu, 10 lira gibi sembolik bir ücretler üreticilerin toprak tahlillerini yaptırabileceklerini söyledi.

Eyüpoğlu, şunları ifade etti:

“Yapılan toprak tahlillerinde ne tür bir gübre kullanılması o gübrenin nasıl toprakla karışımının yapılacağı ve toprakta hangi ürünlerden daha çok verim alınacağına dair veriler de çiftçilerimizin bilgisine sunuluyor. Belediyeye müracaat eden çiftçilere müracaat anında laboratuardaki teknik elemanlarz toprak numunesinin nasıl alınacağını da çiftçilerimiz anlatıyorlar. Bu hizmetinden ötürü Trabzon büyükşehir belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler