Eyüboğlu Tepki Gösterdi

Eyüboğlu Tepki Gösterdi

Yeşiltepe Köyü Muhtarı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, çevre temizliği konusunda gösterdikleri hassasiyete Akçaabat Belediyesi’nden gerekli desteği göremediklerini söyledi.

Yeşiltepe Köyü Muhtarı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, çevre temizliği konusunda gösterdikleri hassasiyete Akçaabat Belediyesi’nden gerekli desteği göremediklerini söyledi.

Yeşiltepe Köyü’nün bir bölümünün Akçaabat Belediyesi’nin mücavir alanı içerisinde bulunması sebebiyle biriken çöplerin Akçaabat belediyesi tarafından alınması için yaptığı müracaatlara olumlu sonuç alamadığını belirten Muhtar Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, “Akçaabat Belediyesi madem köyümüzün çöplerini toplayacak bir çöp bidonunu dahi tahsis etmeyecekti, neden köyümüzü mücavir alan ilan etti?” diye sitemde bulundu.

Daha önce birkaç kez köylerinin Düzköy Yolu ile olan bağlantısına bidon koyduklarını ve köylülerin belirli bir hassasiyet kazanarak çöplerini artık burada biriktirmeye başladıklarını, ancak kendi koydukları bidonun buradan alınmasıyla başlayan süreçte mevcut alanın adeta bir çöplüğe döndüğünü belirten Eyüpoğlu şunları söyledi:

“Biz, çevre konusundaki hassasiyetimizi köylümüze aktardık. Onlar da bu hassasiyeti paylaştıklarını ifade ettiler. Çöplerimizi Düzköy Yolu’nun köy girişinde toplamaya başladık. Ancak Akçaabat Belediyesi talebimize rağmen hâlâ bu alana bir çöp bidonu koymadı. Düzköy Yolu’nun çöplerini Şinik beldesi’ne kadar toplayan belediyenin, mücavir alanında olan ve her türlü harcı da tahsil ettiği köyümüze bırakın alt yapı hizmetleri vermesini, bir çöp bidonunu dahi çok görmesine bir anlam veremiyorum. Kaldı ki mevcut alan Akçaabat Belediyesi’nin su havzasını oluşturuyor. Bizim talebimiz olmasa dahi belediyenin su havzasını koruması için bu çöpleri toplaması gerekiyor.”

Bazı muhtarların günün şartlarına göre belediye başkanına methiye düzmelerinin yapılanların iyi olması anlamına gelmediğini, bu methiyelerin muhtarların kişisel fikirlerini yansıttığını da belirten Eyüpoğlu, “Bize bir çöp bidonunu bile fazla gören bir belediye başkanını methetmek abesle iştigaldir.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler