EURO 2012’de Akçaabatlı

EURO 2012’de Akçaabatlı

EURO 2012’de Akçaabatlı Abdullah Gururumuz Oldu.

 


EURO 2012 ‘de ülkemizi gururlandıran Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy görev aldı. Orada bir Türk hakem daha var. Bunu sizlere Hakemin Sesi farkıyla verelim. Evet, yanlış okumadınız EURO 2012 de bir Türk daha görev yapıyor..

Bu kişi Trabzon bölgesi ulusal yardımcı hakemlerinden  Akçaabatlı Abdullah Bora Özkara.

 Abdullah Bora Özkara, 15.07.1986 Trabzon doğumlu ve KTÜ Beden eğitimi ve Spor Öğretmenliği Son sınıf Öğrencisi. İyi derecede İngilizce ve İspanyolca biliyor. Çok girişimci biri ve çok yetenekli. Fırsat buldukça yurt dışında görev almak adına bir dizi girişimlerde bulunmuş ve bu sayede Portekiz ve İngiltere’ye gitmiş. Sürekli araştıran kişiliğe sahip. . Günün birinde her zaman ki gibi UEFA’nın sitesine girer. Oradaki bir ilan gözüne takılır. Bu bir iş ilanıdır. EURO 2012 için eleman aranıyor yazısını görünce değerlendirmeye almış ve başvuru da bulunmuş.  Uzun suren sınavlar, değerlendirmeler ve mülakatlar sonucu maç organizasyonları biriminde görev alanlar arasına adını yazdırmış.

avrupada-tek-akcaabatli-tur.jpg

Şuanda Ukrayna’da Donetsk Stadyumunda. Görev yapıyor. EURO 2012’de oynanan İngiltere-Fransa maçında görevliydi. Özkara’nın görevleri arasında şunlar yer alıyor; Mac öncesinde, maç anında ve maç sonrasında sahaya girebilen 12 kişiden birsi. Hakemlerin kullanacağı bayraklar kartlar düdükler, kartlar, hakem odaları ve UEFA’nın sadece bu organizasyonda özel kullandığı topu da var. Bu topların maç öncesi test edilmesinden Abdullah Bora Özkara sorumlu. Türkiye’den Bu göreve kabul edilen tek resmi UEFA geçici çalışanı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler