Estetiğimiz bozuluyor, üstgeçit yapamazsınız

Estetiğimiz bozuluyor, üstgeçit yapamazsınız

Tarakçı ve hastane başhekiminden çarpıcı iddia

 

Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, Yıldızlıgüven Hastanesi’nin bulunduğu sahil yolundaki karayolu üzerine üstgeçit yapılmasıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Günebakış Gazetesi'nden Berkant Parlak'ın haberine göre, vatandaşların hastaneye geçişleri esnasında sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Tarakçı, üstgeçidin yapımına orada bulunan apartman sakinlerinin de karşı çıktığını ileri sürdü. Tarakçı, “Karşı tarafta oturan apartman sakinleri üst geçit yapıldığı takdirde apartmanın estetiğinin bozulacağını söylediler” dedi.

Hastanenin vatandaşın hizmetine girdiği günden bu yana Akçaabat’ın Yıldızlı Beldesi’ndeki en önemli sorun haline gelen yayalara bir geçit yapılmaması, halen daha akıllardaki soru işaretlerini koruyor. Çok sayıda ölümlü kaza ve yaralanmaların olduğu yolda, üstgeçit haricinde bir yaya geçidi bile yok. Vatandaşlarsa karayolu üzerinde hızla gitmekte olan araçlarla, karşıya geçebilmek için adeta köşe kapmaca oynuyor.

Konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu değerlendiren Tarakçı, önemli bir iddiada da bulundu. Tarakçı, “Üst geçidin yapılacağı yerin iki tarafı da Karayolları’na ait. Fakat karşı tarafta oturan apartman sakinleri üst geçit yapıldığı takdirde apartmanın estetiğinin bozulacağını söylediler. Onlar karşı çıktılar. Zaten şu ana kadar oradaki vatandaşların tepkisi yüzünden yapılamadı. Biz Belediye olarak, yapılmasına karşı olamayız gerekirse yapılmasına katkıda veririz” ifadelerini kullandı.

KORKU İÇERİSİNDEYİZ
Öte yandan mevcut yere üstgeçit yapılması için yerler karayolları ekipleri tarafından açılmıştı, ancak hiçbir şekilde yapımına başlanmamıştı.
Yıldızlıgüven Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yusuf Aşık ise Yıldızlı Belediye Başkanı'nın 'Üstgeçidi hastanenin karşısındaki bina sahipleri engelliyor' sözünü doğrulayarak, "Biz bu durumda çok mağdur olduk. Hastanemize gelip-giden hastalar çok zorluk çekiyorlar. Burada bu zamana kadar ölümlü, yaralanmalı kaza oldu. Bunların olmamasını istiyoruz. Korku içerisindeyiz" dedi.

İKİLİ İLİŞKİLERLE İPTAL ETTİLER
Konu hakkında birçok defa Karayolları ve Yıldızlı Belediyesi'ne dilekçeli başvurduklarını kaydeden Aşık, "Üstgeçidin ihalesi yapıldı, temelleri açıldı. Daha sonra temelleri kapatıldı" diye konuştu. Karşıdaki bina sahiplerinin üstgeçidi nasıl bir yolla engellediği sorusunu ise Aşık şöyle cevaplandırdı: "Mahkeme yoluyla falan iptal olmadı. İkili ilişkilerle iptal edildi. Karayollarıyla son yazışmamızda, orta refüjler yapılırken üç gün içerisinde başlanacak dendi. Bir ay oldu hala bir çalışma yok."

KARAYOLLARINA BAŞVURACAĞIZ
Konu hakkında tekrar Karayolları'na müracaat edeceklerini bildiren Aşık, "Üstgeçit madem yapılamıyor. Hastanenin az üst kısmında Akçaabat tarafına doğru su kanalı var. Biz diyoruz ki su kanalı olan yeri açalım, altgeçit yapalım oradan. Alt tarafı tamamen açık zaten. Herhangi bir şahsa da ait değil. Yerden hayli yüksek. Ona da sıcak bakmıyor Karayolları. Muallak halen daha sürüyor. Sonuçta olan hastalarımıza oluyor. Biz sıkıntıdan kurtulamıyoruz. Sürekli korku içindeyiz bir şey olacak diye" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler