Esnafın torba yasadan beklentileri var

Esnafın torba yasadan beklentileri var

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya yaptığı açıklamada “esnafın torba yasadan beklentileri var” dedi.

    Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya yaptığı açıklamada “esnafın torba yasadan beklentileri var” dedi.

     Sivrikaya yaptığı açıklamada “T.B.M.M de görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısında esnaflarımızı ilgilendiren esnafın beklentilerinin karşılanması noktasında hayati maddeler olduğunu söyleyen Sivrikaya bu maddelerin esnafımız adına olumlu sonuçlanırsa esnafımızı çok mutlu edecektir. Şöyle ki ekonomik sıkıntılar yüzünden küçük esnafımız zor durumda. Çeşitli uygulamalarla zaten zor durumda olan küçük esnafı kısıtlayan kurallar nedense büyük firmalara hiç işlemeyen kanunlarımız. her sokak başı açılan marketlerimiz satış fiyatlarını küçük esnafın mal alışının altına çekip küçük esnafı bitirme hesapları inşallah mecliste görüşülmekte olan bu torba yasada çıkacak kanunlarda esnafımız rahat bir nefes alacağını inanmaktayız. Bunun için acilen marketler yasasının çıkmasını talep etmekteyiz.emekli olupta emekli maaşı ile geçinemeyip çalışan üreten geçimini sağlayan emekli esnaflarımızdan devlet yüzde 15 SGDP alıyor.Emekli küçük bir dükkan açınca emekli aylığının yüzde 15 i Sosyal güvenlik destek pirimi adı altında kesiliyor.maaşından kesinti yapılması unutulan esnaflarımızdan sosyal güvenlik kurumu faizi ile birlikte geçmişe dönük primleri alıyor.esnafımız çok zor durumda kalıyor.mecliste görüşülmekte olan torba yasada inşallah bu konuda çözüme kavuşur.emekli esnaflarımızda bu yüzde on beşlik kesintiden kurtulup rahat bir nefes alır.bu konularda oda olarak elimizden gelen çalışmaları yapmaktayız.inşallah sesimize yukarısı kulak verir ve bizleri memnun eder.çünkü böyle bir uygulamanın dünyada bir örneği yok” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler