Esnafa Müjdeli Haber

Esnafa Müjdeli Haber

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Ahilik Haftası kutladı ve esnafa müjdeli haber verdi

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Ahilik Haftası dolaysıyla esnafa müjdeli haber verdi. Sivrikaya, küçük esnafın eskiden olduğu gibi basit usulde vergi vermeye devam edeceğini müjdeledi.

Sivrikaya yaptığı açıklamada “6360 sayılı kanun ile yerel seçimlerin ardından Trabzon dâhil 14 il daha Büyükşehir Belediyesi olarak kabul edilmekte ve Büyükşehir belediyesi olan tüm illerin büyükşehir belediye sınırları, ilin mülkü sınırları haline getirilmektedir” dedi.

14 ilde basit usul vergi mükellefi olarak faaliyet gösteren binlerce esnafımızın son bakanlar kurulu kararıyla rahat bir nefes alacağını söyleyen Yaşar Sivrikaya “Esnaf ve sanatkarlarımız Trabzon Büyükşehir olduğu için gerçek usul mükellefiyetine geçirilmeyecek, basit usulde vergi vermeye devam edecektir. Bu karar biz esnaf camiasını sevindirip rahatlatmıştır. Baştan beri söylediğimiz gibi küçük esnafımız gerçek usulde vergilendirilmenin altından kalkamazdı. Çünkü basıl usulde küçük esnafa defter tutma zorunluluğu getirilmektedir. Basit usulde KDV ve stopaj verme yükümlülükleri de yoktur” dedi.

 

Sivrikaya “devletimizin  temel direğini omurgasını temsil eden esnafa adil rekabet ortamı sağlanması kendi ayakları üzerinde durma mücadelesi veren küçük esnafı bu karar oldukça fazlasıyla memnun etmiştir.Basit usulde faaliyet gösteren bakkal, kasap ,manav ,kırtasiye, berber ,kahvehane gibi birçok esnafımız açısından son derece önem arz eden bu düzenlemeyi çıkaran bu kanunun çıkması için mücadele eden tüm siyasilerimize esnafım adına teşekkür ediyorum” şeklinde açıklama yaptı.

 

Ahilik haftasını kutladı.

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Yaşar Sivrikaya bu yıl 23-28 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik haftası dolaysıyla yayınladığı mesajda ahilik Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan bir Türk esnaf kuruluşudur. Ahi Evran tarafından kurulmuştur. Ahilik temeli yardımlaşmaya dayanan esnaf teşkilatıdır. Şehirden köylere kadar yayılan en küçük örgütten en büyüğüne kadar milli birlik ve beraberliğe karşılıklı saygı ve sevgiyi sosyal dayanışma ve yardımı temel ilke sayan el birliği ve kardeşlik havası içinde din ve ahlak kuralarına sıkı sıkıya bağlı köklü sağlam düzenli ve milli bir toplum kurmayı amaç bilen bir esnaf kuruluşudur ahi kuruluşları. Ahi kelimesinin kardeş arkadaş yaren dost yiğit eli açık cömert anlamına geldiğini söyleyebiliriz.bu vesileyle bütün esnaf ve sanatkarlarımın ahilik haftasını kutlar sağlıklı huzurlu ve bol kazançlı günler dilerim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler