Esnafa Kredi Müjdesi

Esnafa Kredi Müjdesi

Osman Zeki Alşan "250 milyara kadar kredi verebiliriz"

ESNAFA DÜŞÜK KREDİ FIRSATI…

 

Akçaabat Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Zeki Alşan, kredi kullanımında üst limitin yükseltildiğini ve faiz oranının da % 5’e kadar düştüğünü, bunun yatırım yapmayı düşünen esnaf için bir fırsat olduğunu söyledi.

 

1 Eylül 2010 tarihinden geçerli olmak üzere 3 yıl vadeli, 12 taksit halinde ödenecek olan kredilerde faiz oranının yüzde 5'e düşürüldüğünü kaydeden Alşan, şunları söyledi:

 

''Hükümetin almış olduğu karar doğrultusunda esnaf ev sanatkârlarımıza düşük faizli kredi kullanma imkanı veriliyor. Kredi kullanılan miktar ise 250 bin liraya kadar yükseltildi ve vade 3 yıla kadar uzatıldı. Bir yıllık kredi kullanımında faiz oranı % 5 2 ve 3 yıllık kredi kullanımında ise yıllık faiz % 6 olarak uygulanıyor. Bu kredi yatırım yapmayı düşünen esnafımız için bir fırsattır. Yeni iş kuracak olan ya da mevcut işini büyütmek isteyen tüm esnaf ve sanatkarımızı kooperatifimize bekliyoruz” dedi.

 

 

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak bölgenin sayılı kooperatiflerinden birisi olduklarını ifade eden Aşlan “Kredi kooperatifimiz  daima esnafımızın zor gününde onların yanında olmuştur. Geçen sene esnafımıza yaklaşık 9 trilyon kredi kullandırdık. Bu miktar bölgede kullandırılan en yüksek krediler arasındadır. Şimdi, yapılan yeni uygulama ile bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağını tahmine ediyoruz” dedi.

 

Osman Zeki Alşan, düşük faizli kredilerden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarı kooperatiflerine davet etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler