Esnafa Aidat Uyarısı

Esnafa Aidat Uyarısı

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, odaya üye olan esnafın üyelik aidatlarını yıl sonuna kadar ödemelerinin kanun gereği olduğunu söyledi

 

Esnaf ve sanatkârlar oda başkanı Yaşar Sivrikaya yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkârlar odasına kayıtlı olan esnaflarımız 31/Aralık 2011 tarihine kadar geçmiş yıllara ait oda aidatlarını yasa gereği ödeme zorunluluğu vardır.5362 Sayılı kanunun 61. maddesinde yasa gereği süresi içinde ödenmeyen yıllık oda aidatları gecikme zammı ile icra yoluyla tahsil yoluna gidilir. Ayrıca yıllık aidatlarını ödemeyen üyelere ödeme yapılıncaya kadar odaca yapılacak hizmetler ile düzenlenecek ve onanacak belgeler verilemez , bizler oda yönetimi olarak bugüne kadar esnafımızla hep iyi ve güzel diyaloglar sonucu bu işi çözme yoluna gittik bundan sonrada inşallah böyle olacaktır. Bugüne kadarda aidat borcundan dolayı kimseyi icraya vermedik ama yasalara da kanunlara da saygı duymak zorundayız onun için aidat borcu olan bir kısım esnaflarımızın bizleri de düşünerek bizleri de zor durumda bırakmamaları için bizlere yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Bizleri kanunlar karşısın da zor durumda bırakmasınlar lütfen zaten esnaflarımızın büyük bir çoğunluğu aidatlarını zamanında gelip ödüyorlar onlara da bu hassas duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar sadece çarşı merkezde az sayıda bazı esnaflarımız aidatlarını ödememeye alışkanlık haline getirmişlerdir.Onlarda da art bir niyet olduğunu zannetmiyoruz sadece ihmalkarlıktır diye düşünüyoruz.Onlarda bugün olmazsa yarın aidatlarını ödeyecekler. Bundan daha kaçış olmadığını yasaların ve kanunların buna müsaade etmediğini onlarda artık biliyorlar.

Zaten oda aidatları 2 eşit taksit yapıp esnafa ödemede her türlü kolaylığı sağlıyoruz zaman zamanda mektupla borçları hakkında kendilerini bilgilendiriyoruz. Çünkü esnaf ve sanatkârlar odası artık yasaların ve kanunların belirttiği şekilde idare ediliyor. 11 Haziran 2011 genel seçimlerinden önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bağlı olan odalarımız 11 Haziran 2011 genel seçimlerinden sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığının bünyesindeki esnaf ve sanatkârlar genel müdürlüğüne bağlı kamu kurumu niteliği taşımaktadır. Bu vesileyle odalarda her şey elektronik ortamda yapılmaktadır yani her şey kontrol altındadır.

Bir de bazı esnaf arkadaşlarımız esnaflığı bıraktıkları zaman vergi dairesinden kayıtlarını sildiriyorlar esnaf sicilden ve esnaf odalarından kayıtlarını sildirmiyorlar oysa odalardan da sildirmeleri lazım bütün uyarılarımıza karşı bazı esnaflarımız buna dikkat etmiyor yıllar sonra kayıtlarını sildirmedikleri için doğal olarak yasa gereği karşılarına yıllık aidat borcu çıkıyor. Bu tür olan esnaflarımızda kayıtlarını gözden geçirmeleri yararlarına olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler