Esnaf ve Sanatkârlar'da  Çifte Kongre

Esnaf ve Sanatkârlar'da Çifte Kongre

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Yıllık Olağan mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Yıllık Olağan mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulu tarafından divana sunulan seçimli kongrenin mali kongreyle birlikte yapılması üyelere sunularak oy çokluğuyla kabul edildi. Kooperatifin bir yıl sonra yapılması gereken seçimli kongre de mali kongreyle birlikte yapılarak İsmail Bulut başkanlığa yeniden getirildi.

Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya kooperatif ortaklarının yanı sıra siyasiler de büyük ilgi gösterdi. Mali kongreye; milletvekili aday adayları Hasan Beşli, Abdulkadir Uraloğlu, Denizhan Kuruçelik, Osman Karaduman’ın yanı sıra Halk Bankası Akçaabat Şube müdürü Kemalettin Yiğit, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Eski yöneticilerden; Osman Özer, Osman Zeki Alşan, Albarakatürk Akçaabat şube müdürü Cemil Güner, Vakfıkebir Esnaf Kredi Kooperatif Başkanı Hasan Topaloğlu, Şalpazarı Esnaf Kredi Kooperatif Başkanı Murat Yılmaz, Akçaabat Oto Galericiler Derneği Başkanı Necati İsak, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, MHP İlçe Başkanı Miraç Çınar, Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Yaşar Sivrikaya, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Şener ve Mersin Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim ve birçok esnaf katıldı.

esnaf-kefalet2.jpg

Kongrede; Ak parti Milletvekili  aday adaylarından Abdulkadir Uraloğlu, Hasan Beşli, Denizhan Kuruçelik, MHP milletvekili aday adayı Osman Karaduman, Esnaf ve Kefalet Odası eski başkanı Osman Özer, Esnaf Odası başkanı Yaşar Sivrikaya, Şoförler Odası başkanı Ali Şentürk, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Halis Güneş ve Akçaabat Oto Galericiler derneği başkanı Necati İsak birer konuşma yaptı.akcaabathaber.com

Kongrede konuşan Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut; Kredi için belli şartlardan geçmek zorundasınız. Sicili bozuk arkadaşlarımız oluyor tabi bunlara kredi çıkmadığı zaman bize gönül koyduklarını belirterek ”Bugüne kadar bize kredi talebinde bulunan her esnafa elimizden geldiği kadar yardımcı olduk. Ama bu arkadaşlarımız için de çok uğraş verdik. Merkez Birliği Bankası sicili silebiliyordu. Ancak Merkez Birliği bu kararı Ankara ‘ya kaydırdı. Bu nedenle biraz sıkıntı çekiyoruz ”dedi.

 Bulut “Kooperatifimiz, ilk geldiğimiz yılda 40 bin TL veriyordu, biz bunu 2013 yılında 70 bine çıkarttık bunu yetmedi 2014 yılında 100 bin TL ye çıkarttık. Ekonomik sıkıntılardan dolayı kooperatifimiz ivme kaybetmişti ve 917.sıradaydık. Şu anda 148.sıradayız Türkiye genelinde. Limitimiz 150 bin TL oldu. Ancak şunu da unutmayın; 150 bin oldu diye 150 binide alırım gibi bir düşünceye sakın kapılmayın. Bize; ev, araba, daire, arsa alacak olan işini büyütecek olan üye kardeşlerimiz gelsin. Bunlara her türlü yardımda bulunuruz. Ama borcunu kapatacağım diye kimse gelmesin” dedi.

HABER:OSMAN BAŞOCAK-NESRİN BAYRAM

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler