Esnaf ve Sanatkarlar Odasını Ziyaret Etti

Esnaf ve Sanatkarlar Odasını Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat için önemli projelere imza attıklarını, sağlıktan turizme kadar her konuyla ilgilendiklerini söyledi.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanlığı’nı ziyarette sitemiz muhabirine yaptığı açıklamalar.

 

AKÇAABAT SAĞLIKTA PİLOT BÖLGE…

 

Mustafa Cumur,Akçaabat’ın evde bakım hizmeti verilecek 4 bölgeden birisi olduğunu belirterek “Eylül itibariyle evde bakıma başlıyoruz. Sağlık Bakanlığı Türkiye’de pilot olarak Trabzon’u Trabzon’da da pilot olarak Akçaabat’ı ilan etti. Artık hastaneye getirmekte zorluk çektiğimiz hastalarımızın, son döneminde olan hastaların, şizofren hastalarının, yaşlı hastaların Sağlık Bakanlığı Akçaabat’ta yaptığı proje ile evlere gidilerek tedavi  bakımı sağlanacak, tedavisi yapılacak. Doktoru-hemşiresi-hasta bakıcısı hastalarımızın evinde tedavisini yapacak, ilacını verecek, bundan sonra geri dönecektir. Bu uygulama 15 Eylül’den itibaren başlayacak. Bu, insanlara verdiğimiz değeri ortaya koyuyor. Bu uygulama da sağlıkta devrim niteliğinde olacaktır. Türkiye’de seçilen 4 bölgeden birisi Akçaabat olacak’tır. Sadece şehir merkezi değil belde ve köylerimiz de kapsayacak bir uygulama olacak.Bu proje önem verdiğimiz projelerden birisidir ve insanımızı mutlu edecek bir projedir. Bu uygulamayı bir süredir Denizli Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı ortaklaşa yapıyor” dedi.

 

cumur_esnaf_ziyaret.jpg

1 OCAKTA HASTANE HİZMETTE OLACAK…

 

İç düzenlemeleri devam eden Akçaabat Devlet Hastanesi’ ile ilgili çalışmaların devam ettiğini de ifade eden Cumur “Hastaneyle ilgili, firmalar oradaki tefrişatı yapacaklar, ilgili birimler bakacaklar. Hangi firmanın malzemesi alınacak. Ona bakılacak. Firmalara davetiye gönderilmiş. 7-8 firma tahmin ediyorum gelecek. Bu 7-8 firma işte kendi malzemesini, doktor odası şu olacak, hasta odası bu olacak, muayene odası böyle olacak şeklinde dizecek. Yetkililer bakacak. Hangisi daha uygunsa ona karar verilecektir” dedi.

 

Mustafa Cumur, 1 Ocak itibariyle hastane tamamen bitirilmiş ve faaliyete başlamış olacak dedi ve açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

 

DÜZKÖY VE DERECİK YOLU DUBLE OLUYOR…

 

Akçaabat’ta bulunan derelerin ıslahı içinde büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Cumur “Akçaabat dereleriyle ilgili DSİ ihaleye çıkıyor. Söğütlü deresi 15 eylül’e kadar ihaleye çıkacak, ihale bedeli 1.4 trilyon, Söğütlü’den Çayırbağı’na kadar olan bölüm ıslah edilecek. Önümüzdeki hafta yine Yıldızlı-Derecik 6.5 km duble yol ihaleye çıkıyor. Akçaabat Şinik arasındaki duble yolun hukuki yolu tamamlandı. Şimdi harita çalışmaları, ulaştırma çalışmaları ile ilgili çalışmalar başladı. Kısa zamanda dozerler orada çalışmaya başlar.

 

cumur_esnaf_ziyaret3.jpg

 

 Yine önümüzdeki hafta Orta Mahalle proje çalışmaları var ve burası için 750 milyar ödenek ayırıldı. Orta mahalleyi çok kısa zamanda turizme açacağız. İnşallah projeyi alan firma da hızlı gider. Ondan sonra Akçaabat’ın yayla turizmi, doğa turizminin yanı sıra bizim kültür turizmimiz ortaya çıkacak. Akçaabat Sivriburun–Hıdırnebi yoluyla ilgili bir çalışmamız var. Onu da kısa zamanda bitirmeye çalışacağız.Sivritepe’ye önem veriyoruz. Turizme açılması açısından da çok önem veriyoruz. Hıdırnebi ile birleştirdiğimiz zaman dışarıdan gelen olan insanlar Akçaabat’ta kalmaya başlayacak, buradaki esnafa çok katkı sağlayacak. Yaylalar birbirine turizm yolu olarak bağlanacak. O bağlantıdan sonra kısa süre içinde bu yollar bitecek. Ordu Perşembeden Ayder’e kadar. Bu da yayla turizmini canlandıracak. Bu bölgeye turizm açısından katkı sağlayacak” diye konuştu.

Şinik Organize Sanayi Bölgesi İçin İmzalar Atıldı.

 

ORGANİZE SANAYİDE İMZALAR ATILDI…

 

Mustafa Cumur “Şinik organize sanayi bölgesinin altyapısı yapıldı. Ankaralı bir firma ihaleyi aldı, sözleşmesi imzalandı. Kendisiyle bu sabah görüştüm. 2011 Mayıs’ta işi bitireceğim diyor. Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızın verdiği bilgide 15 tane yatırımcı şuanda sırada bekliyor. Şuanda 15 yatırımcı gelip orda iş kurmak istiyor. Altyapı bittikten sonra oradan istediğimiz verimi alacağız. Akçaabat’ta işsiz insan kalmayacak. Hem turizmi hem sanayi’yi böyle geliştireceğiz” dedi.

 

TEKEL BİNASI VAKIF ÜNİVERSİTESİNE…

 

Akçaabat Düzköy yolu üzerinde bulunan Tekel binasının vakıf üniversitesi olması yönünde çalıştıklarını belirten Cumur “2011-2012’de burada vakıf üniversitesinin tabelası da asılı olacak eğitime de hazır olacak” dedi.

 

Tekel binası için müracaatlar var. Devredilen tekel binalarıyla ilgili kıymet değer komisyonu kıymetlerini belirleyecek. Daha sonra işte o vakıf tarafından kiralanacak. Bu konuda müracaatları var. Böyle bir çalışma olduğu zaman, burada ciddi bir potansiyel olacak.

 

Daha çok burası, fatih üniversitesinin bağlı bulunduğu vakıf. Eğitimde çok tecrübeleri olan, burada Gülbaharhatun koleji var. Onların eğitim konusunda seviyeleri üst seviyede. Belki de buraya sadece Türk öğrenciler değil de Türk Cumhuriyetlerinden de öğrenciler gelecek. Yani çok geniş kapsamlı bir üniversite olacağı kanaatindeyim. İlk adımını atacağız, ondan sonra peşini getireceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset