Esnaf Hamam Çimeni'ni İstiyor

Esnaf Hamam Çimeni'ni İstiyor

Akçaabat Belediyesi yetkilileri ile Hamam Çimeni’nin eski sakinleri olan pazarcı esnafı arasında, sözler üzerinden yaşanan polemik devam ediyor.

Akçaabat Belediyesi yetkilileri ile Hamam Çimeni’nin eski sakinleri olan pazarcı esnafı arasında, sözler üzerinden yaşanan polemik devam ediyor. Akçaabat Sebze ve Meyvecileri Koruma Derneği Başkanı Mustafa Kahriman, “Geçici olarak tahsis edilen mekândan hiçbir üyemiz memnun değil. ‘Yapıldıktan sonra Hamam Çimeni’ne yeniden alınacaksınız’ sözü, esnafımıza verilen bir sözdür ve sözü verenden gereğini yerine getirmesini bekliyoruz.” diye konuştu. Hüseyin Reis Sokak’ta faal olan pazarcı esnafının tamamı toplanarak, Akçaabat Belediyesi’nin, üzerlerinden farklı söylemler geliştirmemesini istedi.

meyve-sebzeciler-baskani.jpg

Dernek Başkanı Kahriman, “Akçaabat Belediyesi’nden yetkili bazı isimlerin esnaf kardeşlerimize isnat ettiği, geçici yerlerini kabul ettiklerine dair sözleri hiçbir esnafımız kabul etmemektedir. Pazarcı esnafı kendilerine söz verildiği gibi eski mekânlarına taşınacakları zamanı sabırla beklemektedir. Hüseyin Reis Sokak’taki geçici yerden asla memnun değiliz ve bütün arkadaşlarımız şu an burada bunu ifade etmektedir.” diyerek kararlılıklarını dile getirdi.

Pazarcı esnafın geçici olarak kullandığı mevcut yerin dar ve halkımız tarafından yoğun bir sirkülasyonla kullanıldığı için rahatsız edici olduğunun altını çizerek “Kimse kimseden babasının yerini istemiyor” şeklinde konuşan Kahriman, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Yeni Hamam Çimeni Çarşısı orta yerindeki boş alanda temiz ve sağlıklı bir yer yapılmasını istiyoruz. Akçaabat ve Akçaabatlıya yakışan bir yer istiyoruz. Geçici mekândaki misafirliğimiz çok uzadı. Göç vakti gelmiştir. Geçiş döneminde mağdur olmayalım diye bu mekânın bizlere tahsis edilmesinden dolayı da Belediye yetkililerine haklarını teslim ederek teşekkür ediyoruz. Ancak bütün kesimlerin mutlu olması için artık bizlere ait olduğunu bütün kesimlerin kabul ettiği eski mekânımıza kalıcı olarak yerleşmenin zamanının da geldiğini düşünüyoruz.”

   Akçaabat Belediyesi tarafından ihaleyle yaptırılan ancak henüz tamamen teslim alınmayan Hamam Çimeni kompleksi üzerinden bir süredir devam eden polemikte, taraflardan biri olan, ilçemiz meyve ve sebze ihtiyacının önemli bir bölümünün tedarik edicisi pazarcı esnafı, geçici mekânlarından artık ayrılmalarının zamanının geldiğini vurguladılar.

Akçaabat Sebze ve Meyvecileri Koruma Derneği’nde bir araya gelerek tek fikir altında birleştiklerinin yetkililer ve kamuoyu tarafından bilinmesi için hazırladıkları deklarasyonun altına imza atan pazarcı esnafı, özellikle Akçaabat Belediyesi yetkilileri tarafından; “pazarcı esnafı, geçici mekânlarından memnun, burada kalıcı olmak istiyorlar” diye, kamuoyuna asılsız sözler yayıldığını iddia ederek bu durumdan duydukları rahatsızlığı ifade ettiler.

esnaf-imzasi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler