Eski Vekil, Yeni Vekile Karşı

Eski Vekil, Yeni Vekile Karşı

Mustafa Cumur'dan Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu'na Çok Ağır Sözler.


AK Parti  Trabzon eski Milletvekili Mustafa Cumur AK Parti Akçaabat İlçe Kongresi’nde Akçaabat’a yönelik yatırımları takip etmediği için eleştirdiği ve uyardığı AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu’na verdi veriştirdi. Bıyıklıoğlu’nun Akçaabat ile ilgili hiçbir yatırımı takip etmediğini ifade eden Cumur, "Bizden sonra Akçaabat’a bir çivi bile çakılmadı. Sayın Bıyıklıoğlu Akçaabat Organize Sanayi Yolu’nun projesinin ihaleye çıktığını söylüyor. Yol projesi zaten bitmişti. Bunlar hava cıva açıklamalar. 8 aydır bir yurdun yapımı bile takip edilip ihale edilemiyorsa o zaman siz yapmayın bırakın bu işi. Kimse kusura bakmasın. Kendisi "beni öğrencilerim seviyor" diyor. Bunlar hikaye. Bizim Trabzon’a, Akçaabat’a yönelik iş, icraat görmemiz lazım" dedi.

 

SİYASİ AHLAKIN OLMADIĞI İNSANDAN HER ŞEY BEKLENİR

 Akçaabat’ta duran bütün yatırımlar ortadayken Bıyıklıoğlu’nun hala projeleri takip ettiğini söylemesine de sinirlenen Cumur, "Vicdani bir mesele bu. Siyasetçiler için siyasi ahlak çok önemlidir. Eğer bir insanda siyasi ahlak yoksa o insanlardan her şey beklenir. O insan her şeyi de söyleyebilir" ifadelerine yer verdi.

 Bıyıklıoğlu’nun, "Ben kendi isteğimle siyasete girmedim" açıklamalarını da değerlendiren Cumur, "Hiç kimse istemediği bir yere zorla getirilemez.  Milletvekilliği için imza attığın zaman o senin namusundur arkasında durman lazım. İrade olmadan kimse kimseyi bir yere taşıyamaz. Kimse kimseyi iradesi dışında bir yerde göreve taşımaz. Milletvekili olduysan çalışacaksın, çalışmıyorsan ‘ben kendi isteğimle siyasete girmedim’ sözü acizlikten başka bir anlam ifade etmez" ifadelerine yer verdi.

MİLLETVEKİLİNİN HİÇBİR YATIRIMLA İLGİ VE ALAKASI YOK

Seçimden bu yana 8 ay geçtiğini ifade eden Cumur, "Akçaabat’ta bir çivi dahi çakılmadı. Biz görevde olduğumuz zaman her ay bir çivi çakıyor, bir proje getiriyorduk. Söğütlü’de MHP’li belediyeden Anadolu Öğretmen Lisesi’nin arsasını almıştım. Geçen sene programa yazdırdık bu sene ihalesi yapılması gerekirken yatırım programında yok. Yatırım taslak programında bulunmuyor. Ben orada milletvekilini uyardım. Uyarmak gereğini hissettim. Bu projenin devam etmesi lazımdı. Akçaabat OSB durdu. Bizim milletvekilliğimiz bitti, ödenek bitti kimse ilgilenmedi, adam da aldı makinalarını gitti. Oranın da projesi bitmişti. Sayın Milletvekili hala OSB’nin yolu yapılacak diyor. Yol projesi zaten bitmişti. Bütün bunlar hep hava cıva açıklamalar. Sera Gölü’nün 1 milyon 150 bin lira çevre düzenleme ödeneği vardı. 2011 yılında ihale edilmesi gerekiyordu. Takip edilmediği için olduğu gibi para geri gitti. Şimdi bu parayı alıp geri getirmek çok zor. Biz Sera Gölü’nü garibanların gidip aynı anda 3 bin kişinin piknik yapabileceği bir alan olarak tasarlamıştık. Sera Gölü Trabzon’a prestij kazandıracak bir projeydi. Burası doğa parkı ilan edilmiştir. Bunun yanı sıra Akçaabat Düzköy yolunun ikinci etabının proje çalışmaları bitmişti. Yatırım programına geçen yıl teklif edilmişti. Bu yıl Karayolları Bölge Müdürü’ne rica ettik. Tekrar programa teklif etti orayı. Bu proje de takip edilmediği için böyle oldu. Aslında bu yıl ihale edilip devam edilecekti. Şimdi ne oldu? Bölge Müdürü tekrar yatırım programına kendi gayretleriyle sokmak istedi. OSB’ye 66 firma müracaat etmişti. 66 firma 50 kişi çalıştırsa 3 bin 300 kişi yapar. Bunlar asgari ücretle çalışsa en düşük alan 850 TL maaş alacaktı. Bin lira aldığını kabul etseniz 33 milyon TL Akçaabat’a her ay para girecekti. Siz oradaki esnafın durumunu düşünün. Oradaki gariban evine ekmek götüremeyen insanları düşünün. Biz bunlar için OSB istedik. Trabzon’a katacağı katma değeri düşünerek biz burayı yaptık. Ama ne oldu biz gittik bu da ödeneksizlikten durdu. Akçaabat Düzköy Yolu da yolu ödeneksizlikten durdu bekliyor. İyi ki biz asfalt ihalesini yaptırmıştık oranın. Parasını da gönderdik. Alt yapı bitmediği için adam asfalt yapamıyor bekliyor.  Akçakale limanını bitirdik. Yeni bir orada betonlama bölümü çıktı. Eksik kaldı. Bu da takip edilmiyor. Bu yılın programları bitti. Bir sene kaybettik. Bir sonraki seneye bunları koyduracaksın. Ciddi zaman kaybı yaşandı. Fen Lisesi’nde 103 öğrenci var. Fen Lisesi’nin yurdu o da programa koyuldu, o da programdan çıktı. 8 aydır bir yurt takip edilip ihale edilemiyorsa o zaman siz yapmayın bu işi. Sayın vekil kusura bakmasın. ‘Beni öğrencim seviyor’ diyor. Bunlar hikaye. Bizim iş görmemiz lazım. Sonuçta diyeceğim o ki Sayın Milletvekilimizin buraya yapılan yatırımlarla hiçbir ilgi ve alakası yok" şeklinde konuştu. 

Bıyıklıoğlu’nun kendi isteğiyle siyasete girmediği yönündeki ifadelerini de eleştiren Cumur, "Hiç kimse istemediği yere zorla getirilmez. İmza attığın zaman o senin namusundur arkasında durman lazım. Senin iraden olmadan kimse kimseyi bir yere taşıyamaz. Ben siyasette kimsenin tavassutuyla bir yere gelmedim, hep tırnaklarımla çalışarak geldim. Mücadele ede ede geldim. Refah fazilet ilçe başkanıydım. AK Parti’de de kurucu ilçe başkanıydım. Kimse iradesi dışında bir yerde görev yapamaz. Bunu söylemek acizliktir, milletvekili olduysan çalışacaksın, çalışmayacaksan ve bunları söyleyeceksen bunun anlamı acizliktir" dedi.

Kaynak:Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Siyaset