Erol Tuna Sergi Salonunu Açtı

Erol Tuna Sergi Salonunu Açtı

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde işadamı Erol Tuna Tarafından yaptırılan sergi salonunun açılışı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

İlçenin Söğütlü beldesinde bulunan  Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde yaptırılan Erol Tuna Sergi Salonu’nun açılışına, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İşadamı Erol Tuna, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Turizm Müdürü İsmail Kansız, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Vali Kızılcık, İşadamı Erol Tuna’ya teşekkür ederek “Çok değerli iş adamı Türk milli eğitimine katkı yapmak amacıyla Akçaabat Güzel Sanatlar ve spor lisesine kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi

 

Vali Kızılcık “Gerçekten Trabzon’umuzda iş adamlarımız, hem eğitimde hem de Trabzon’umuzun sanatsal ve kültürel hayatının canlanmasında son derece duyarlı davranmakta, bu alandaki eksikliklerin  giderilmesi için devlet vatandaş işbirliği ile Trabzon’un daha yaşanılabilir, daha müreffeh ve daha canlı bir  şehir olması için  önemli gayretler göstermektedir. Bu bağlamda iş adamı Erol beye teşekkür ediyorum.  Trabzon’da haftanın bir kaç günü sanatçılarımız tarafından hazırlanan eserler,  salonlarımızda sergilemek için sanatçılarımızın birbiriyle yarıştıklarını ve üzülerek belirteyim ki bu alanda yeterince salonumuz olmadığını görmekteyiz. Bu gibi sergi salonlarının bu önemli açığ kapamakta fayda sağlayacağını ifade etmek itiyorum” dedi.

sergi-salonu-acilisi7.jpg

 

İş adamı Erol Tuna ise açılışta yaptığı konuşmada “ilime, bilime, anlam kazandıran ana iskelet, ana ruh sanattır.  Dünyada bilimsiz hiçbir şeyin olmayacağı gibi, bütün gelişmelerin bilim ile olduğunu hesaba katarsak bilimin ana iskeletini  oluşturarak ona ruh veren sanattır. Bu iskeleti ve ruhu buluşturan da sanatçılardır. Anadolu ve öncesinden başlayan, İznik’ten, İstanbul’dan, Trabzon’dan devam eden sanat yolcuğu şehrimizde akademik temelli sanatçı yetiştirmeye başlayan bu güzel oklumuz bizlere uluslararası derece kazandıran öğrencilerimize ve bunu sağlayan çok değerli değerli yöneticilerimize teşekkür eder, sergimizin ve salonumuzun hayırlı olmasını çok ama çok ziyaret edilmesini ve yetersiz kalmasını cani yürekten temenni ederim ki daha büyüklerini daha gelişmiş olanaklar sunan salonları yapabilelim” dedi.

 

Açılışta okul öğrencileri tarafından Vali Kızılcık ve Kaymakam Özkan’a  birer yağlı boya portreleri verildi.

sergi-salonu-acilisi1.jpg

sergi-salonu-acilisi5.20110121162620.jpg

sergi-salonu-acilisi2.jpg

sergi-salonu-acilisi6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim