Erdoğan, Muhtarlara Müjdeli Haber Verdi

Erdoğan, Muhtarlara Müjdeli Haber Verdi

Erdoğan, Muhtarlara Müjdeli Haber Verdi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara  ve güvenlik korucularına müjdeti verdi. Erdoğan'ın verdiği haberlerler salonda büyük bir coşku yaratırken, muhtarlar Erdoğan'ı dakikalarca ayakta alkışladı.

Muhtarların bin 406 lira maaş aldığını hatırlatan Erdoğan, "Ama 'Bu yetmez' dedik. 'Bir de bunların Sosyal Güvenlik Kurumu primleri var, onların da karşılanması lazım.' dedik. İlgili kurumlarımız hazırlıklarını tamamladılar, yayımlanacak ilk kanun hükmünde kararname ile bu meseleyi çözüyoruz. Artık muhtarlarımızın 613 lira tutan Sosyal Güvenlik Kurumu primleri devlet tarafından karşılanacak." dedi.

Güvenlik korucularına sigorta müjdesi veren Erdoğan, "Tüm güvenlik korucularımızı sigortalı hale getiriyoruz. Sigorta primleri İçişleri Bakanlığımız tarafından ödenecek, güvenlik korucularımız tıpkı diğer sigortalılar gibi istedikleri yerden sağlık hizmeti alabilecekler." diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

"Değerli kardeşlerim, bugün Külliye'nin önemli bir parçası olan Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya geliyoruz. Bugün 81 vilayetten gelen 2 bin muhtar kardeşimizle bir aradayız. 15 Temmuz darbe girişiminde binamız darbecilerin ateşine maruz kaldı. Bu içinde bulunduğumuz bina, gazi bir binadır. Türkiye'nin bir daha öyle karanlık bir gece yaşamaması için bu hatıraları canlı olarak hafızalarda tutmalıyız. Rabbim böyle saldırılardan ülkemizi muhafaza etsin.

ARAMIZDA FARK YOK, BENİ DE MİLLET SEÇTİ SİZİ DE

Kılıçdaroğlu geçenlerde bir konuşma yapıyor. 17 Nisan'da muhtarlıkları Cumhurbaşkanı kapatabilir diyor. İnanın, böyle bir yalan makinesi ben görmedim. Bir defa muhtarların nasıl seçildiğini dahi bilmiyor. Tayyip Erdoğan nasıl seçildiyse muhtar da öyle seçiliyor sayın Kılıçdaroğlu! Aramızda fark yok. Beni de millet seçti, sizleri de.Muhtarlar yasal düzenlemeyle geldi. O yasal düzenlemenin bağlı olduğu yer Anayasa'dır.

AĞZINDAN ÇIKAN LAFIN ESİRİ OLURSUN

Ne yazık ki muhtarı bu beyefendi hafife alıyor. Ben BM toplantısında konuşuyorum, o da burada konuşuyor. Diyor ki, Erdoğan konuşurken utandım, dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor belli değil diyor. 40 kadar muhtarla toplantı yapıyor. Bir muhtar çıkıyor, siz Cumhurbaşkanımızın konuşmasını bu şekilde değerlendirdiniz. Ben bir muhtar olarak bundan rahatsız oldum diyor. Ne dese beğenirsiniz, haddimize mi! Yahu söyledin işte kayıtlarda. Dünya öyle bir dünya ki ağzından çıkan bir lafın esiri olursun. Sır ağzından çıkana kadardır.Lokantaları kapatacakmışım. Tövbe tövbe Lokantayla Cumhurbaşkanının ne işi var? Kaldı ki o mekanizmayı da bilmiyor. Lokantayı kapatacaksa belediyeler kapatır. Ben belediye başkanlığı da yaptım, bu işleri iyi bilirim sayın Kılıçdaroğlu. Yani kim ne iş yapar haberi yok. 

KASIM 2019'DAN SONRA...

Çok partili hayatta 48 hükümet kurulmuş. Avrupa'da şurada burada bir örneği yok. Bunlar boyacı küpü gibi hükümeti o küpün içerisine sokup, sokup çıkarmışlar. Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Seçimden sonra Cumhurbaşkanı bu ülkeyi yönetecek. Yargı bağımsızlığının yanına tarafsızlığı da eklenmiş olarak görevini çok daha etkin bir şekilde yapmayı sürdürecek.  Ne diyor Kılıçdaroğlu; yasama organı da olmayacak diyor. Ayıptır ya, nasıl böyle yalan söylüyorsun. Yasama organı daha etkin olacak. Yüce divana kadar bir yetkiyle donatılıyor yasama.16 Nisandan sonra hemen olmuyor bu yenilikler biliyorsunuz, 2019'da yapılacak başkanlık seçimi. 2019 Kasımından sonra Cumhurbaşkanı kişisel suçlarla bile yargılanacak. İşte biz bunu yapıyoruz. Kılıçdaroğlu hiç mi okumadın, bir dersine çalışsaydın, ayıp oluyor yahu.

BENİ PKK, FETÖ, DEAŞ, ŞAKAĞIMA SİLAH DAYAYANLAR SEVMEZ

Adamlar 1.500 kişiyi barındırabilecek şehir kurmuşlar. Ama askerimiz, polisimiz inlerine girdi ve orada onları bitirdi. Bunlara da bir daha meydanı bırakmamak için yürütmenin, yasamanın kendi kulvarlarında güçlü bir şekilde işlediği bir sistem olacak. Bunun için büyük Türkiye diyoruz, bunun için müreffeh Türkiye diyoruz. 16 Nisan'da bunlar için evet denilmesini istiyoruz. Tayyip Erdoğan'ı seven vardır sevmeyen vardır. Hepsine saygım vardır. Ama Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin aleyhinde herhangi bir işe kalkışmadığına herkesin mutabık olduğunu düşünüyorum. Beni PKK, FETÖ, rantçılar, DEAŞ, Batı'da bir kısım liderler hiç sevmez. İsviçre Parlamentosu'nun önünde portreyi koyup şakağıma silah dayayanlar sevmez. Zaten bizi onların sevmesini beklemiyorum. Bizi halkımız sevsin Hakk kabul etsin yeter.

MUHTAR ÖYLE HAFİFE ALINACAK İNSAN DEĞİLDİR 

2019 Kasım'ında yapılacak Cumhubaşkanlığı seçimi için şimdiden hazırlanma, vizyon ortaya koyma ihtiyacı duyuyorum. Her gün toplu açılış törenine katılırken bir yandan da zihnimin bir köşesinde bu hazırlıkları yapıyorum. Öyle durup dururken sana yürü demezler. Belediye Başkanıydım. Ne diyorlardı, "belediye başkanı ülkeyi yönetemez" Biz hazırlıklarını yaptık nasıl yöneteceğini gösterdik. O zihniyet bana o zaman "muhtar bile olamaz" demişlerdi. Bunların zihniyeti bu. Bakın muhtarları nasıl küçümsüyor. Muhtar hafife alanacak insan değildir. Muhtarın ihtarı çok güçlüdür.

MUHTARLARA BÜYÜK MÜJDE

Artık öyle eskisi gibi hatır gönülle, zorla muhtar olma dönemi bitiyor. İlk seçimden itibaren sizleri sıkı bir yarış bekliyor. Eskiden malum az önce Havva kardeşim de söyledi. Göreve geldiğimde neredeyse 2-3 paket çay parasına bile denk gelmiyordu verdikleri ücret. Kademeli artışla muhtar maaşlarını asgari ücretle eşitledik. Şu anda 1.406 lira maaş alıyorlar. Bu yetmez dedik. Bir de bunlar sosyal güvenlik primleri var, onların da karşılanması lazım dedik.

BİR MÜJDE DE KÖY KORUCULARINA

Bir müjde de köy korucularımız için vermek istiyorum. Güvenlik korucularımız artık kendi illeri dışındaki operasyonlarda da görevlendirilebiliyor. Hem kadro sayısını 55'e çıkardık, hem de yaş ortalamasını düşürdük. Korucularımız için 578 liralık bir sigorta ödenecek."

Cumhurbaşkanlığı tarafından Ankara’ya çağrılan Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a müjdeli haberlerden dolayı teşekkür etti.

Ömer Hotaman sitemize yaptığı açıklamada “Ankara’da Cumhurbaşkanımızın davetine icabet ettik be kendisini külliyede dinledik. Muhtarlarımıza çok önemli müjdeler verdi. Bu müjdeler nedeniyle, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Muhtarlar Federasyonu Başkanına, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk’e teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler