Erdoğan Halka Hitap Etti

Erdoğan Halka Hitap Etti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da mitingde konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “medyanın felaket tellallığı yaptığını” kaydederek, “Bakıyorsun medya felaket tellallığı yapıyor bu ülkede ve yaptıkça kendileri batıyor aslında. Borsada benim param yok. Senin paran ve sen batacaksın sen. Bu felaket tellallığını yaptıkça sen batacaksın” dedi

 

Erdoğan dün partisinin Kahramanmaraş ve Malatya'daki mitinglerine katıldı. Kahramanmaraş'ta muhalefete yüklenen Erdoğan'ın, Malatya'daki mitingde ise gündeminde medya ve iş dünyası vardı. Erdoğan, medyanın çılgına dönmüş bir şekilde AKP'ye saldırdığını öne sürdü.

 

'Medya ile iktidar olmadık'

“Biz medya ile iktidar olmadık, milletimizle olduk. Yalan yanlış haber yazan köşe yazarlarıyla, kalemşörlerle değil” diyen Erdoğan şöyle konuştu:

 

“Onlar alışmışlar başka şeylere; 'Ferman, emir buyurdunuz efendim. Ne istersiniz', 'Şurayı bana ver', 'Buyur al'. AKP iktidarı 'Buyur al' diyenlerden olmadı. Sadece hakkını alabilirsin diyenlerden olduk. Sıkıntının altında yatan bu. Bakınız iyice, şu anda adeta çılgına döndüler ve bu şekilde saldırıyorlar. En ufak bir şey arayıp buldukları zaman bakıyorsun ki yaygarayı koparıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz mesele bu.”

 

Dünyada yaşanan finansal krizi de anımsatan Erdoğan, bu krizin Amerika ve Avrupa'da başladığına işaret ederek bazı bankaların el değiştirdiğini söyledi. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

'İş çevreleri yanlış yapıyor'

“Bakıyorsun medya felaket tellallığı yapıyor bu ülkede ve yaptıkça kendileri batıyor aslında. Borsada benim param yok. Senin paran ve sen batacaksın sen. Bu felaket tellallığını yaptıkça sen batacaksın. Bakıyorum iş çevreleri de bunlara destek veriyor. Onlar da yanlış yapıyor. Açık söylüyorum onlar da yanlış yapıyor. Felaket tellallığı yapmaya gerek yok. Dürüst olacağız dürüst. Böyle bir dönemi nasıl atlatırız. Bunun gayreti içeresinde olacağız ve bizler şu anda bunun gayreti içerisindeyiz, ama oralardan aldığımız sinyallerle değil. Biz milletimizle dertleşerek bunu yapacağız. Mesele bu.”

 

IMF ile yapılması öngörülen anlaşmaya da değinen Başbakan Erdoğan, “IMF, IMF, IMF... Durmadan bunu konuşuyorlar. IMF'den bu borcu niye almadınız. IMF ile niye anlaşmadınız. Ya biz sizden talimat alarak mı IMF ile anlaşacağız. IMF eğer bizim şartlarımızı kabul ediyorsa anlaşabiliyorsak imzayı atarız, ama şartlarımızı kabul etmiyorsa benim memleketimin milletimin çıkarları göz ardı ediliyorsa, imzaya gerek yok” dedi.

 

Başbakan fotoğrafı beğenmedi

Malatya mitinginde üzerinde “Davos Fatihi” ve “Cesur Yürek” yazan Mel Gibson'ın afişinin üzerine Erdoğan'ın fotoğrafının yerleştirildiği bir döviz açıldı. Erdoğan dövize gülümseyerek baktı ve “Düşünce güzel de resim güzel değil” dedi.

 

Kanal D: Minibüsün bizimle ilgisi yok

CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında Beykoz'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında camından CHP bayraklarının sallandığı önünde Kanal D'nin logosu yer alan minibüs Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi.

 

Erdoğan, “Onlar partilerinin bayraklarını, broşürlerini yandaş medyanın araçlarında taşıyorlar, bizimkileri AK elçilerimiz taşıyor, farkımız budur” dedi. Ancak, Kanal D'den yapılan açıklamada minibüsün ve içinde yer alan kişilerin Doğan Grubu'yla bağlantısının olmadığı belirtildi.

Aracın televizyonlara tanıtım filmi çeken “Filmekibi” şirketine ait olduğu ifade edilirken, şirketin Doğan Teleshopping'e dışarıdan iş yaptığı kaydedildi.

 

Filmekibi Şirketi Genel Koordinatörü Nilüfer Tokman, “Kanal D logolu kartı kolay park etmesi için şoför kendisi yapmış. Hafta sonu izinli olan şoför, o minibüsle Beykoz'da Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna katılmış” dedi. Aracı izinsiz kullanan sürücünün işten çıkartıldığı bildirildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Siyaset