Erdoğan Akyazı Stadyumu ve Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı

Erdoğan Akyazı Stadyumu ve Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı

Başbakan Erdoğan Akyazı Stadyumu ve Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Belediyesi, TOKİ, Karalları ve Spor ve Gençlik Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Akyazı Stadyumu ve Spor Tesisleri'nin temel atma törenine katılarak "Bu stat bizim Trabzon'a sözümüzdü. Tüm zorluklara rağmen sözümüzün ardında durduk. İnşallah 2 yıl sonra da açılışını yapacağız" dedi.

       Akyazı Stadyumu ve Spor Tesisleri'nin teme atma törenine katılan Erdoğan, temeli atılacak stadın isminin kamuoyu anketi yapılarak isminin verilmesini arzu ettiğini ifade ederek "Ondan sonra stadyumun adını siz nasıl koyacaksınız adını koymuş oluruz" diye konuştu.

       Boynuna takılan Trabzonspor kaşkolü ile konuşmasını sürdüren Erdoğan, "Trabzon'a çok önemli spor kompleksi kazandırdık. Bir tarafta Karadeniz, arkamızda yeşil Karadeniz'in dağları. Manzarayı görüyorsunuz. 795 bin metrekarelik bir tesis. Çok istisnai durumlar haricinde ben temel atmayı gitmem. Benim için de çok büyük önem arz ettiği için bu temel atma törenine katıldım. Bu stat bizim Trabzon'a sözümüzdü. Tüm zorluklara rağmen sözümüzün ardında durduk. İnşallah 2 yıl sonra da açılışını yapacağız. 230 milyon liralık bir bedelle yapacağız" şeklinde konuştu.

trabzonspor_.jpg

trabzonspor_1_.jpg

       Hüseyin Avni Aker Stadı'nın 18 bin kişilik olduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi burada bir delikanlı diyor ki Akyazı, 40 bin 61. Şimdi de 41 bin 61 olsun diyor. 40 bin 61'i yapan, 41 bin 61'i de yapar. Bu stadı doldurmadıktan sonra bir anlamı var mı? Artık burası Trabzon büyükşehir. Buranın dolması lazım. Trabzonluların futbola aşkını biliyoruz. Trabzon'da yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yaptık. Yatırım yaptığımıza göre karşılığını da alalım. Hep beraber çalışmamız lazım. Trabzon UEFA şehirleri arasında inşallah müstesna bir yere sahip olacak. Bu tesiste her türlü ünite mevcut. Akyazı'da denize doldurarak bu alanı doldurduk bu alanda da stadı inşa ediyoruz. Gördüğünüz beton kazıklardan 3 bin kazık çakılacak. Niye zemin sağlam olsun, kayma olmasın. Şuana kadar 300 tane yapıldı. 795 bin metrekare alanı doldurduk. Trabzon'a verdiğimiz sözü tutma konusunda karada yer yoksa denizi dolduruyoruz. Mutlaka Trabzon'un özlediği bu hizmeti kavuşturuyoruz. 11 yılda Trabzon'a 5 katrilyon lira yatırım yaptık. Acaba bu güne kadar gelen iktidarlar giden iktidarlar Trabzon'a böyle bir yatırımlar yaptılar mı? Trabzon'a yakışan neyse onu yapıyoruz. İnşallah 2 yıl sonra bu statta sizlerle birlikte Trabzon'umuzun maçlarını seyredeceğiz.""Şu anda UEFA şehirleri arasında Trabzon dünyada müstesna bir yere sahip olacak. Bu tesiste engelli soyunma odalarından, revire kadar her türlü ünite mevcut. Ayrıca stat alanında 7 çim futbol sahası, 4 tenis kortu, voleybol sahası, kapalı ve açık otoparklar yer alıyor. Onun için yer bulmak çok zordu ve biz Akyazı'da denizi doldurarak o alanı oluşturduk. Stat için doldurduğumuz alanın büyüklüğü 795 bin metrekare. 155 bin metrekare bir inşaat alanına sahip tesisleri burada inşa ediyoruz. Trabzon'a verdiğimiz sözü tutma konusunda hiçbir engeli tanımıyoruz."Sporun ve futbolun ne kadar önemli olduğunu Trabzon için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirten Başbakan Erdoğan "Trabzonspor'un 10 yıllar boyunca nasıl fedakârlıklar yaparak bu günlere ulaştığını çok iyi biliyorum. Trabzon yokluğu yoksulluğu yaşayarak Türkiye'nin en büyük takımlarında birini çıkardı ve Trabzon'un şampiyonluklarını gördük. İşte 11 yıl içinde Trabzon'a çok sayıda futbol sahası, salon ve spor tesisi kazandırdık. Hem Trabzonspor hem 1461 Trabzon ile futbol liginde başarı üstüne başarı yakalıyor. Kutluyor tebrik ediyorum. Uluslararası standartlarda Türkiye'nin hiçbir kulübüne layık olmadığı kuramadığı tesisi buraya kuruyoruz. Hiçbir kulüp bu tesislere sahip olmayacak. 2 yıl sonra bu tesisler bittiğinde A'dan Z'ye her şeyini bu komplekste yapacak. İlk defa böyle bir tesise Trabzon sahip olacak" dedi.

       Erdoğan, konuşmasının ardından tesisin temel atma törenini beraberindekilerle yaparak hayırlı olmasını diledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset