Erdoğan Akçaabat'taydı

Erdoğan Akçaabat'taydı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akçaabat’ta toplu açılış törenine katıldı.

 

 

Akçaabat sahil park alanında vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Karadeniz sahilindeki 25 tünelin ana kontrol ve kumanda merkezinin açılışını yaptıklarını hatırlatarak "Daha önce bu Türkiye'de var mıydı? Yoktu. Ama dünyada var mıydı? Vardı. Sarp'tan çıkıp İstanbul'a gitmeye kalksanız 30 saat yol gidiyordunuz. Şimdi 12 saatte gidiyorsunuz. Aranızda ralliciler varsa daha erken gider ama sakın ha böyle bir şey yapmayın. Böyle bir şey yapma lüksümüz yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, sözü tekrar Filistin sorununa getirerek "'Filistin ile Gazze ile Kudüs ile neden ilgileniyorsunuz?' diyorlar. İlgileniyoruz çünkü bizim medeniyetimiz kardeşlik medeniyetidir. Soranlara deyin ki biz bir dünya devletiyiz. Kasaba devleti değiliz. Biz Kudüs ile ilgileniyoruz. Çünkü orada bizim medeniyetimiz vardı, bizim ecdadımız vardı. Kudüs'ün kaderi neyse İstanbul'un kaderi de aynıdır derken boşa konuşmuyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, Akçaabat Dörtyol İlköğretim Okulu, KTÜ Akçaabat Meslek Yüksekokulu, KTÜ Akçaabat Güzel Sanatlar Fakültesi, Söğütlü Sentetik Futbol Sahası, Akçakale Balıkçı Barınağı'nın toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası Güzel Sanatlar Lisesi'nden 2 öğrenci yaptıkları Recep Tayyip Erdoğan portresi ve Akçaabat orta mahalle evlerini anlatan 2 tabloyu Başbakan Erdoğan'a hediye etti.

 

Başbakan Erdoğan, Akçakale'de yapımı tamamlanan Fevzi Hoca Lokantası'nın da açılışını yaparak burada akşam yemeği yedi.

 

Akçaabat Belediyesi'ne de uğrayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanı Şefik Türkmen'den bilgi aldı.

 

Haberin tüm fotograflarını kısa süre sonra sitemizde bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset