Engelsiz Park Yüzleri Güldürüyor.

Engelsiz Park Yüzleri Güldürüyor.

Engelsiz Park Yüzleri Güldürüyor.

‘ENGELSİZ PARK’ YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Akçaabat Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları içerisinde engelli çocukların yüzünü güldürecek örnek bir projeye imza attı.

Akçaabat’ta engelli çocukların yaşıtları ile birlikte gönüllerince oynayabilecekleri “engelsiz park” yapım çalışmaları tamamlandı ve hizmete açıldı. Engelli vatandaşların, Akçaabat’ta daha rahat bir yaşam sürdürmeleri hedefiyle Akçaabat Belediyesi tarafından yapılan ‘Engelsiz Park’ aynı zamanda bölgede ilk olma özelliği de taşıyor. Engelli çocukların oyun özgürlüğüne kavuşmasını sağlayan park 02-06 yaşındaki çocukların da ebeveyn kontrolünde oynamaları için uygun.

ENGELSİZ PARK’TA NELER VAR?

Akçaabatlı çocuklar için adeta kaynaşma ve sosyalleşme parkı niteliğinde olan ve engelleri ortadan kaldıran Engelsiz Park, engelli çocukların diğer yaşıtları ile birlikte coşku ve heyecanla oynayabilecekleri şekilde yapıldı.

Parkın içerisinde özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarıneğitim, deneyim ve becerilerini geliştirmeye yönelik oyun alanları ve oyun araçları bulunuyor.Engelli çocukların hayatlarını kolaylaştıracak çözümler getirecek ve diğer çocuklarla aynı haklara sahip olduklarını hissettirecek şekilde planlanan parkın, özel ilgiye muhtaç çocukların eğitiminde, dünyayı algılamalarında, problem çözme yeteneklerinin gelişmesinde, deneyim ve becerilerinin artmasında rol oynaması hedefleniyor.

2-039.jpg

1-039.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler