Engelliler İçin Yarışma Yapıldı.

Engelliler İçin Yarışma Yapıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Söğütlü Atletizim Pisti'nde ilk kez atletizm yarışmaları düzenlendi.

Fotograflar:Derviş ALTUNTAŞ

 

Akçaabat İlçesi Söğütlü Atletizm sahasında düzenlenen yarışmaları, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür de takip ederken, Zihinsel, Bedensel, İşitme ve Görme Engelliler olmak üzere 4 kategoride düzenlenen yarışmalara 121 sporcu katıldı.

 

Sporcuların tüm engellere rağmen gösterdikleri azim ve kazanma hırsı izleyenleri duygulandırdı.

Atletizm İl Temsilcisi ve Organizasyon Komitesi Başkanı Zekeriya Üçüncü, yaptığı açıklamada "Bu etkinliğe katılan sporcu kardeşlerimiz engel tanımıyorlar. Trabzon'da ilk defa böyle bir organizasyon düzenleniyor. Uzun atlama, gülle atma, 50,100 ve 200 metre yarışmalarıyla birlikte buraya katılan arkadaşlarımızın ilişkilerini ve birlikteliklerini sağlamak, dostluklar kurmak üzere yapılan bu organizasyonda spor ile rehabilitasyonlarını sağlamak amacındayız" dedi.

Tekerlekli sandalyesiyle gülle atma yarışmasına katılan Özlem Eder yarışmalara katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, yine tekerlekli sandalyesi ile müsabakalara katılan Fahrettin Kara ise böyle günlerin sıkıntılarını anlatmaları için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Engelli insanların sosyal aktivite alanlarında olması çok önemli şeylerdir. Dışarıda olmak insanlarla iç içe olmak güzel" ifadelerini kullandı.

Yarışmaların sonunda dereceye girenlerle birlikte yarışmaya katılan diğer engellilere de çeşitli hediyeler verildi. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yarışmaya katılan tüm sporculara eşofman takımı hediye etti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler