Engelli Çifte Almaya'dan Yardım

Engelli Çifte Almaya'dan Yardım

Akçaabat’ta doğuştan engelli çiftin yardımına akülü tekerlekli sandalye isteğine Almanya'dan yanıt gel

 

Akçaabat’ta doğuştan sol kolu olmayan, normalden kısa olan diğer kolunda ise tek parmağı bulunan Melih ile sağlık sorunları sonucu iki bacağı ameliyatla kesilen ve yaklaşık 1.5 ay önce dünyaya gelen "Nisa" bebeği kucaklarına alan Hikmet Polat çiftinin akülü tekerlekli sandalye isteğine Almanya'dan yanıt geldi. 

Tokat'ta yaşayan Hikmet Polat'ın (43) bir müzik kanalında yayımlanan "özürlüyüm, davul bile dengi dengine çalar, benim gibi biriyle evlenmek istiyorum" mesajını gören doğuştan bedensel engelli Melih Sivrikaya (40), Hikmet'i cep telefonundan arayarak bir süre görüştü.

 

Doğuştan sol kolu olmayan, normalden kısa olan diğer kolunda ise tek parmağı bulunan Melih ile geçirdiği trafik kazasının ardından sağlık sorunlarına da bağlı olarak bir bacağı ameliyatla diz altından kesilen Hikmet, yaklaşık 20 gün süren görüşmenin ardından evlenmeye karar verdi. Çift, kız tarafının evlenmelerine izin vermemesi üzerine 2010'da kaçarak evlendi.

 

Aile ile barıştıktan sonra Trabzon'un Akçaabat ilçesine yerleşen Polat çifti, engellerine rağmen mutlu yaşamlarını sürdürürken Hikmet Polat'ın diğer bacağı da damar tıkanıklığı nedeniyle ameliyatla diz altından kesildi.

 

Çeşitli sağlık sorunları ve maddi imkansızlıklara rağmen birbirlerine destek olan Polat çiftinin 12 Mart'ta Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde, sağlıklı bebekleri dünyaya geldi.

 

Aralarına katılan ve "Nisa" adını verdikleri kızları ile mutluluklarını taçlandıran Polat çifti, Anadolu Ajansı'nın (AA), "Annen seni tek parmağı ile büyütecek" başlığıyla yayımlanan haberi aracılığıyla hayırseverlerden istediği yardım çağrısına, Almanya'da yaşayan gurbetçilerden yanıt geldi.

 

Almanya'nın Plettenberg şehrinde bulunan, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Türk İslam Birliği Plettenberg Eyüp Sultan Camisi Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri tarafından bir süre önce geliri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kermes organize edildi.

 

Kermesten elde edilen geliri Türkiye'de yardıma ihtiyacı olanlara ulaştırmak isteyen birlik üyeleri, AA'nın haberi üzerine toplanan paranın bir kısmını, Polat ailesine ulaştırmaya karar verdi. 

Hikmet Polat'ın, kolları olmayan eşine çocuğun bakımında yardımcı olmak amacıyla akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamak isteyen hayırseverler, AA Trabzon Bölge Müdürü Murat Kaban'a ulaştı. 

Kaban, hayırseverler tarafından alınan akülü tekerlekli sandalye ve bebek bezleri ile AA Trabzon Bölge Müdürlüğü çalışanlarının katkılarıyla alınan bebek kıyafetleri, mama, bez ve şampuan gibi çeşitli malzemeleri, Polat ailesinin Akçaabat ilçesinin Dürpınar Mahallesi'ndeki evlerine ulaştırdı. 

Melih ve Hikmet Polat çifti tarafından mutlulukla karşılanan Kaban, akülü tekerlekli sandalyeyi ve diğer malzemeleri aileye teslim etti.

 

Kaban, AA'nın haberi aracılığıyla hayırlı bir işe vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Akülü tekerlekli sandalyeyi Almanya'da yaşayan gurbetçilerimiz, bölge müdürlüğümüz çalışanlarının yardımlarını ise Genel Müdürümüz Kemal Öztürk adına sizlere ulaştırmaktan sevinç duyuyorum. İnşallah, küçük de olsa ihtiyacınızın bir bölümünü karşılayabilmişizdir. Katkımız olduysa ne mutlu bize" dedi. 

-"Duyguları anlatmak için kelime bulamıyorum"-

 

Hikmet Polat, yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür ederek, "Çok mutluyum. Yaşadığım duyguları anlatmak için kelime bulamıyorum. Almanya'da yaşayan hayırseverlerimizden ve sizlerden Allah razı olsun" diye konuştu. 

Akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduğunu dile getiren Polat, "Benim bacaklarım, eşimin ise kolları yok. Kızımın bakımında eşime yardımcı olmak zorundayım. Kızımı kucağıma aldığımda tekerlekli sandalye ile hareket etmem zor oluyor. Bu nedenle akülü tekerlekli sandalyeye çok ihtiyacım vardı. Artık kızımın bakımını daha rahat şekilde yapabileceğim. Varımız, yoğumuz kızımız" dedi. 

Kızına hediye edilen kıyafetlere bakan anne Polat ise "Bizi çok mutlu ettiniz, Allah sizlerden razı olsun. Yapılan yardımlar bizim için önemli ve çok kıymetli" diye konuştu.

 

Normalden kısa olan kolundaki tek parmağının yardımıyla kızını beşiğinden alan ve mama hazırlayarak karnını doyuran Polat, şöyle devam etti: 

"Kızıma alınan kıyafetler onu büyütmemizde bize yardımcı olacak. Hepsi çok güzeller, katkıda bulunanlardan, vesile olanlardan Allah razı olsun. Özellikle de akülü tekerlekli sandalye bizim için çok önemliydi. Eşim, tekerlekli sandalye kullanırken zorlanıyordu. Sürekli tekerleği çevirmekten omuzları, kolları çok ağrıyordu. Çocuğun bakımında bana yardım etmek durumunda olduğu için de zaman zaman sıkıntı yaşıyorduk. Şimdi her şey daha kolay olacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler