Endoskopi Bölümü Faaliyette

Endoskopi Bölümü Faaliyette

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde Endoskopi Bölümü Faaliyete Başladı.

 

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan 218 yataklı Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde, mide ve bağırsak hastalıkları teşhisinde önemli olan endoskopi bölümü faaliyete başladı. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Zekai Serhan Derici, alınan son teknoloji endoskopi cihazı sayesinde mide ve bağırsak hastalıklarının erken teşhis edilebileceğini belirtti. Derici “2 hafta önce başladığımız endoskopi işleminde yaklaşık 50 hastamızın muayenesini gerçekleştirdik. Bu muayenelerde bir hastamızın mide kanseri olduğunu teşhis ettik ve tedavisini de yine hastanemizde gerçekleştirdik” dedi.

Uygulamanın anestezi uzmanı ile birlikte gerçekleştirildiğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Zekai Serhan Derici “Endoskopi, halk arasında mideye hortum atmak şeklinde bilinen ve genellikle korkulan bir işlem olarak görülür. Endoskopi, mide ve bağırsaklarlasın ağızdan sokulan kamera ile incelenmesi ve gerektiğinde örnek parçalar alınmasıdır. Endoskopi işlemini anestezi uzmanı yardımıyla hastalarımızı uyutarak gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle hiçbir ağrı ve acı duyulmamaktadır. Yaklaşık 10 dakika süren işlem sonrasında hastalar tekrar normal hayatlarına dönebiliyor.” dedi.

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Rıza Aydın ise, eksikliği hissedilen Endoskopi Bölümünün hizmete girmesiyle ilçe dışına hasta sevkinin azalacağını, mide ve bağırsak kanserine erken teşhis konma imkanı ve tedavilerinin artık Akçaabat’ta yapılabileceğini bildirdi.

endoskopi-hastane3.jpg

endoskopi-hastane2.jpg

endoskopi-hastane4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler