Emniyet’ten tiyatro

Emniyet’ten tiyatro

Akçaabat Emniyet Müdürlüğü, Akçaabatlılar’ı iki tiyatro eseriyle buluşturdu.

 

Akçaabat Emniyet Müdürlüğü, Akçaabatlılar’ı iki tiyatro eseriyle buluşturdu. “Adım: Tiyatro” isimli grubu Akçaabat’a davet eden Emniyet Müdürlüğü, ekibin “Padişah-ı Osman” isimli oyunuyla Akçaabat protokolünü ve tiyatro severleri, “Dünya Çocuklarındır” isimli oyunuyla da Akçaabatlı çocukları buluşturdu. Tiyatro ekibi sunumunu Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Dünya Çocuklarındır

“Adım: Tiyatro” oyuncuları tarafından ilköğretim çağındaki çocuklar için sahnelenen “Dünya Çocuklarındır” adlı müzikli oyunda çevre kirliliği, çöp ayrıştırmanın önemi, toprakların, denizlerin ve içtiğimiz suların iyice kirlendiği anlaşılır bir dilde anlatıldı. Birer saat arayla iki kez gösterilen oyuna ilçemizdeki ilköğretim çağındaki öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Padişah-ı Osman

Emniyet Müdürlüğü’nün büyüklere yönelik sahnelettiği tiyatro oyunu ise “Padişah-ı Osman” isimli oyun oldu.

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in yazdığı, Zafer Kayaokay’ın yönettiği, Merih Sualp’in dekor ve kostümlerini hazırladığı, Can Atilla’nın da müziklerini yaptığı oyunu Akçaabat kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Celal Bozkurt, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Emniyet Müdürü Yahya Aslan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk başta olmak üzere protokol mensubu ağırlıklı bir topluluk ilgiyle izledi.

Soner Arıca (Ceo), Umut Oğuz (Sadrazam), Tülin Ayhan (Valide), Ender Gülçiçek (Padişah), Zeynep İlkgün (Kalfa), Buket Aras (Başhaseki) ve Tuncay Çağıl (Vezir)’ın rol aldığı oyun bir akıl hastanesinde geçen olayları konu aldı. Osmanlı İmparatorluğu konusunda master yapmış olan birisinin sonradan aklını yitirerek kendini padişah sanmaya başlamasıyla gelişen olaylarda hastane başhekimi hasta üzerinde tedavi için psikodrama yönteminin uygulanacağını açıklar. Hastayı iyileştirmek için oynanan çeşitli oyunların sonunda aslında delinin kendi cephesinden bakılınca aslında haklı olduğunu gösterir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler