Emniyet Denetimleri artırdı.

Emniyet Denetimleri artırdı.

Akçaabat Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amiri Komiser Coşkun Gulan sürücüleri trafik konusunda uyardı.

Akçaabat Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amiri Komiser  Coşkun Gulan ilçemizdeki tafik sorunları ve 1 Nisan tarihinden geçerli olan maddi hasarlı kazlarda vatandaşların yapması gereknler konusunda uyarıcı açıklamalrda bulundu.

 Gulan, ülke genelinde trafik kazalarında her yıl ortalama 3 bin kişinin hayatını kaybettiini Bu yıl uygulamaya konulan radikal kararlar ile trafik kazlarını en aza indirerek bu ölümlerin önüne geçilmesinin öngörüldüğünü belirtti. Alınan radikla kararların ilçemizdede uygulamaya konulduğunu ifade eden Gulan "Artık Eskiden haftada bir yapılan trfaik denetimleri  bundan böyle hergün en az 6 saat süre ile gerçekleştirilecek. Bir çok kazanın oluşmasına neden olan alkol muayenesi her gece yapılacak.Bu uygulama ilçemizin değişik yerlerinde yapılacak. Sürücüler alkol almışlarsa kesinlikle direksiyona geçmesinler.Alkol yanında ilçede belirli aralıklarla hız denetimleri yapacağız. Bu denetimlerin amacı ceza yazmak değil aksine oluşabilecek kazaları en aza indirmeyi amaçlamaktayız" dedi.

YENİ DÖNEMDE BAŞLADI.. PEKİ NELER YAPILMALI....

Yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği 1 Nisan’da yürürlüğe girdi. Artık maddi hasarlı trafik kazalarında sürücüler trafik polisini beklemeden kendi aralarında anlaşarak ‘kaza tutanağı’ hazırlayabilecek. Uygulamaya ilişkin en çok akla gelen sorular ve yanıtları şöyle: Trafik kazalarında yeni dönem 1 Nisan 2008 tarihinde hayata geçti. Yeni uygulamaya göre sürücüler, maddi hasarlı kaza halinde polisi beklemeden, tutanağı tutup, fotoğrafını çekip, olay yerinden ayrılacaklar. Uygulama ile kazadan sonra polisin beklenmesi nedeniyle trafikte saatler süren kargaşa aşılacak. Yeni uygulamayla ilgili olarak basın mensupları için bir bilgilendirme toplantısı yapan Akçaabat Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi  Komiseri Coşkun Gulan kazanın oluş şekline ilişkin tüm bilgilerin yer alacağı formların çok açık ve anlaşılır olduğunu belirtti. Komiser Yardımcısı tutanak form örnekleri, sigorta şirketlerinden ve “www.egm.gov.tr” internet adresinden alınabileceğini, aza anında kişilerin yanında tutanak bulunmuyorsa, düz bir dosya kâğıdı üzerinde de anlaşma sağlanabileceğini ifade etti. Gulan, sistemin işleyişini ana hatlarıyla şöyle anlattı: Sistem nasıl işleyecek? Sürücüler tutanakların bir suretini fotoğraflarla beraber karşı tarafın trafik sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine veya kasko poliçesinden tazminat talep edilecekse, aracın kasko sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine ulaştıracak. Mümkün olan durumlarda araçlar kaza yerinden kaldırılmadan önce sürücülerin farklı açılardan fotoğraf çekmesi gerekecek. İkiden fazla aracın karıştığı kazalarda birden fazla form kullanılabilecek. Bu durumda, her bir form tüm sürücüler tarafından imzalanacak. İmzalar için formun alt tarafındaki boş alan kullanılabilecek. Tarafların tamamı tarafından imzalanmayan tutanaklar geçerli kabul edilmeyecek. Anlaşma ile olay yerinden ayrılmış olan taraflar, meydana gelen zararın kendilerince doğrudan veya sigortaları tarafından karşılanacağını kabul etmiş sayılacak. Hangi durumlarda polis çağrılacak Polis Merkezi Amir Vekili Komiser Yardımcısı Coşkun Gulan mutlaka polis ya da jandarma tarafından tutanak hazırlanması gereken sekiz durum olduğunu da belirtti. Gulan, “Sürücü belgesiz veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa, sürücünün yaşı küçükse, sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa, kazaya karışan araçlardan biri kamu kurumlarına aitse, kamuya ait eşya zarar görmüşse, kazada sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelirse, kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yoksa, trafik kazası ölüm ve/veya bedeni zarar ile sonuçlanmışsa polis ya da jandarmanın tutanak hazırlaması gerekiyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler