EMEK HIRSIZLARI

Türkiye Bölgesel Amatör Lig’e yükselme play-off müsabakasında Akçaabat Sebatspor ile Trabzon Yalıspor Yavuz Selim Futbol Sahası’nda karşı karşıya geldi. Uzun süredir Yavuz Selim sahası böyle heyecan yaşamadı. İki takımın güzel ve iyi niyetli oyununa, tarafların centilmenliğine gölge düşüren isimler ise karşılaşmayı yöneten hakem üçlüsünün başında orta hakem Abdullah Yılmaz geldi. Yılmaz gösterdiği zafiyetlerin yanı sıra verdiği taraflı yönetimiyle âdete Akçaabat Sebastpor’un fidan gibi delikanlıların emeğini çalmıştır. Bunu sadece ben değil orada izleyen taraflı tarafsız herkesin görüşüydü. Karşılşamanın ikinci yarısında karşılaşma 3-2 Akçaabat Sebastpor’un üstünlüğü ile devam ederken Yalıspor’lu dört forma numaralı Emre’nin kırmızı-beyazlı takımın ileri uç oyuncusunu ceza sahasında yaptığı bariz faulü vermeyerek âdete Yalıspor’a eyyamcılık yapmıştır.

Hiç kimse kusura bakmasın ne tarafım nede Yalıspor’un galibiyetine gölge düşürmek isterim. Ama ben o Yavuz Selim Sahasında Abdullah Yılmaz’ın babasının hakemlik yaptığı dönemleri bile çok iyi bilirim... Hakemlik camiasında kimler kimlerin sayesinde nerelere geldiğini de çok iyi bilirim. Yıllar öncede o sahada Akçaabat Tütünpor’un emeğinin nasıl çalındığına yine şahit olmuştu. Tütünspor’un galibiyet halinde ligi şampiyon tamamlayacağı karşılaşma 1-1 devam ederken karşılaşmanın hakemi tarafından önce penaltı noktası gösterirken daha sona aynı hakem orta sahaya dönerek karşılaşmayı bitirmişti. Nasıl Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda emeği çalınmışsa bugünde Akçaabat Sebatspor’un emeği Abdullah Yılmaz tarafından ÇA-LIN-MIŞ-TIR.

 

Evet, bu her zaman böyle olmuştur. Merkez takımları buradan her zaman karlı çıkmışlardır. Fikstür çekiminde bu yaşanmıştı. Merkez takımları ilçelerde oynamak istemedi. Gelinen noktada Bölgesel Amatör Lige bir ilçe takımı olan Karaderespor’un çıkması beni sevindirmiştir. İl Hakem kurulunda görev yapanlar muradına ermişlerdir kutlarım onları…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum