Eleştirenler Sebat'a ne kattı?

Eleştirenler Sebat'a ne kattı?

Akçaabat Sebatspor'da en çok tartışılan 2 isimden çok çarpıcı açıklamalar.

 

 

 

Genel Kaptan Tayyar Usman: “Sebatlılığımla ilgili olarak kimseyi tartıştırmam. Bizi eleştirenlerin iyi niyetinden şüpheliyim. Ne kadar art niyetli yorumlar yapılırsa yapılsın bu yönetimin yaptıkları ortadadır.”

 

Menajer Ali Sivrikaya: “Beni bu sene en çok üzen lisansa engel borcu çözmeye çalışırken Akçaabatlılarla yaptığımız pazarlıklar ve Çorum’a 6-0 kaybetmemizdir. Yeniden yükselişimiz için Bank Asya yapmamız şarttır. ”

 

 

Sayın Usman uzun zamandan bu yana Akçaabat Sebatspor camiası içindesiniz. Bu sezon yaşadıklarınızı ve genel olarak Sebatlılıkla ilgili olara ne söylemek istersiniz?

 

ÖMER TAYYAR USMAN:

“Bildiğiniz gibi sezon başında Ağanoğlu yönetimi 1 ay görevde kalmış ve bırakmıştı. O süreçte inanılmaz bir gün yaşadık. Transferin kapanmasına 1 gün kala 365 bin liralık lisansa engel borç Cemil Kalkışım tarafından ortada başkanlık filan yokken kaldırıldı ve o gün içinde 8 transfer gerçekleştirdik. Tüm bu işlemleri zar zor mesai saatine yetiştirdik. Yönetime henüz gelmememize rağmen bir yönetici gibi bu sorunların üzerinden geldik. Öylesine yorulduk ki iki gün evden çıkamadık. Transferleri yaptığımızda Başkan Kalkışım ve tesisler Sorumlusu Bedir Sağuer’i kulüp önünde karşımızda bulduk. Dördümüz bir sevinçten hıçkıra hıçkıra ağladık. Bu üstelik bir Ramazan gününde hayatımda hiç unutamadığım günlerden biridir.

 

HERKES ÖZVERİLİ ÇALIŞTI

Böyle sıkıntılarla başladığımız sezonda ilk defa ligin bitmesine 4 hafta kala ligde kalmayı garantiledik. Karadenizspor takımına 12 değil de 6 puan kaybetseydik bugün onların yerinde biz olacaktık. Temliklerle, lisansa engel borçla mücadele eden yönetimimiz tüm gelirlerin borçlara ve faize gittiği bir dönemde yaklaşık 2 trilyon borç kapattı, ligde kaldı, borç yapmadı. Bunlar az şey mi? Yaşananlar sonrası Cemil Kalkışım ve iyi niyetli Yönetim Kurulu art niyetlilerce ne kadar eleştirilmek istense de istensin yapılanlar ortadadır. Yönetimimiz İsmail Batur ile sezona başlamıştı. Batur bu kulübe güzel hizmet etmiştir, dostça ayrıldık. Ardından İhsan Derelioğlu ile devam ettik. Sayın Derelioğlu ile Sebat takımı kabuk değiştirmiştir. Kendisini kutuluyorum. Futbolcuları kutluyorum. Sebat kulübü yönetimi ile olduğu kadar inanın teknik heyet, futbolcusu ve çalışanıyla inanılmaz bir özveri ortaya koymuştur.

 

ORTAK ÇABA SEBAT OLMALI

5 yıldır bu kulüpte yöneticiyim. 17 yıl burada futbolculuk yaptım. Biz bu kulüpte neler yaşadık neler gördük? Gözümüzü Sebat’ta açtık. Bizi eleştiriyorlar. Eleştiriyi yapanların kaçı kulübe ayağını atmış? Dışarıdan biri gelsin ne öğrenmek isterse kendine her türlü bilgi belgeleriyle verilir. Sayın Kalkışım ve yönetiminin cevaplayamayacağı hiçbir soru yoktur. Önemli bir soru sormak istiyorum amaç üzüm yemek mi diye? Biz Sebat kulübünden nemalanmıyoruz. Sayın başkanın, ‘Ben almak için değil vermek için gelirim’ sözü tüm yönetimin altına imza atacağı tarihi bir sözdür. Sebatlılığımla ilgili olarak kimseyi tartıştırmam. Bu yönetim dışarıda zaafa uğramaya başlayan imajını da düzeltme konusunda büyük fedakarlıklar yaptı. Ortak çaba Sebat için olursa Cumhuriyetle yaşıt kulübümüz itibar olarak da başarı olarak da arzulanan yerde olur.’’

 

Sayın Sivrikaya Kulüp son dönemi ciddi sıkıntılar içinde geçiriyor. Hemen her sezon başı Sebat’ta sorunlar yumağı gözlemliyoruz. Sebat nasıl çıkış yapar?”

 

ALİ SİVRİKAYA:

Bu güne kadar Sebat menfaatleri gereği hiç konuşmadım. Ancak tüm iyi niyetinize rağmen kendisini Sebatlı gibi gösterip bundan nemalanmak isteyerek başarıya çomak sokmak isteyenlere söyleyeceğimiz sözümüz olduğunun bilinmesini isteriz. Bazıları bu takımın küme düşmesini çok istedi. Onları üzdüğümüz için biz de üzgünüz!!! Yalnız onları üzdük; ama gerçek Sebatlıları sevindirdik. Bu kulübün gerçek sahipleri gerçek Akçaabatlı ve gerçek Sebatlılardır. Sezona ne sıkıntılarla başladık. Cemil Kalkışım olmasaydı bugün Erzurumspor’un yaşadığı trajediyi Sebat takımı da yaşıyor olabilirdi. Kalkışım Akçaabat için büyük bir değer. O, Türkiye’nin başka bir yerinde de doğabilirdi. Onun Sebat camiasının içinde olması gerçekten çok büyük bir şanstır. Haa eleştiriliyor. Bu kulüpte Selami Yardım gibi bir başkan bile eleştirilip küstürülmüşken fazla şeyi de tartışamazsınız.

 

DIŞARIDAN ÇOMAK SOKAN VAR

Sebat’ta yaşadığım süreç içinde bazı sonuçlar çıkardım kendimce: ‘Meyve veren ağaç taşlanır.’ Usman ve Sivrikaya transferlerde eleştiriliyor. Peki sonuçta başarı var mı var. Neye takılıyorsunuz peki. Bu yönetimin Transfer Komitesi yok mu var. Bunlar göstermelik mi? Değil… Yönetim ve teknik heyetin bilgisi dışında bir çalışan hangi adımı bağımsız atabilir? Bu mümkün mü? Burada esas gerçek birilerinin sutre gerisinden işi karıştırmak istemesidir. Biz burada öyle şeyler yaşadık ki. Hangisini anlatacaksın? Bazı futbolcularımız başka kulüpte iki katı fazla para alma imkanı varken orayı ters tepmiş ve Sebat’a gelmiştir. Bu kişiye ve camiaya olan saygının ürünüdür. Biz burada geçiciyiz. Sayın Kalkışım ve yönetimi bize rahat çalışma imkanı sunmuştur, teşekkür ediyoruz. Sebat böyle dürüst ve samimi yönetimlerce hak ettiği yere gelecektir. Kim ne derse desin, gerisi lafı güzaf denirya. Bu da öyle bir şey…

 

BORÇSUZ KULÜP SÜPER LİG YAPAR

Ben bu sezon en çok sezon başında lisansa engel borcu çözmeye çalışırken Akçaabatlılarla yaptığımız pazarlıklara ve Çorumspor’a kaybettiğimiz 6-0’lık mağlubiyete üzüldüm. Elindeki değeri bilmeyenler kaybettiklerinde daha iyi anlarlar. Biz bu kulüple nelerle karşılaştık. Şuan her şey rayına oturmuş durumdadır. Bugün Cemil Usta yarın bir başkası Sebat’ı kim daha iyi yerlere taşıyacaksa hepimiz ona kalkan olmalıyız. Sebat’ı gerçek anlamda sahiplenenler iş başında oldukça Sebat’ın sırtı asla yere gelmez. Sebatlı olmak yıpranmak, çile çekmek, azar işitmek yeri gelir kendi adıma söylüyorum belki de aşağılanmaktır. Sebatlılık benim gözümde hala ulaşılamamış bir noktadır. Bu kulüp bizim için bu kadar büyüktür. Sebat, değil Trabzon’a tüm Türkiye’ye malolmuştur. Bu kulüp borçlardan arınır camiasıyla et ve tırnak olursa 3 yıl içinde Süper Lig yapar. Bunun için ilk planda Bank Asya Ligi şarttır. Son olarak Sebat camiası enerjisini içerde kısır tartışmalarla kaybetmemeli ve bir bütün tek yürek olmalı.

 

 

ÖZEL TEŞEKKÜR

 

Ömer Tayyar Usman ve Ali Sivrikaya konuşmalarında özel teşekkürle Spor Bakanımız Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon Akçaabat Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Belediye Başkanı Şefik Türkmen, emniyet Müdürü İsaYılmaz ve emeği geçen herkese teşekkür etti. İkili konuşmalarında taraftarın ayda iki kez Fatih Stadına gelmesini takımlarına çok görmemelerini ve Akçaabat Sebatspor’un taraftar bütünleşmesiyle daha güçlü olacağını söylediler.

 

Haber:Adem Akpınar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Spor