Elektrikte rekor indirim

Elektrikte rekor indirim

'Elektrikte zam olacak mı?' tartışmaları devam ederken, sürpriz indirim geldi. TEDAŞ, toptan elektrik fiyatlarında yüzde 20.35'lik indirim yaptı.

 

 

Rekor fiyattan gerçekleştirilen elektrik dağıtım özelleştirmelerinin ardından başlayan Elektrikte zam olacak mı?' tartışmalarına cevap kısa sürede geldi. Geçtiğimiz hafta Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK), Elektriğe yılbaşına kadar zam ihtiyacı yok" diyen Türkiye Elektrik Taahhüt A.Ş. (TETAŞ), yeni elektrik fiyatlarını EPDK'ya gönderdi. TETAŞ, elektrik tüketiminin rekor kırarak serbest piyasada fiyatların 42 kuruşla 3-4 katına çıktığı dönemde, 3 aylık yeni fiyat tarifelerinde toptan elektrik fiyatlarında yüzde 20.35 indirim yaptığını bildirdi. TETAŞ'ın yüzde 20.35'lik indirim oranının tüketiciye ne kadar yansıyacağına dair son kararı EPDK verecek. EPDK yetkilileri, "Toptan satış rakamlarındaki bu indirim elektrikteki fiyat baskısını kaldırmıştır. Dağıtıcı şirketlerin görüşünü aldıktan sonra indirimin tüketiciye ne kadar yansıyacağına kurul karar verecek" dedi.

 

TÜKETİM ARTIYOR

 Ağustos ayında artan sıcaklarla klimalara yüklenilince elektrikte tüketim oranları rekor kırdı. Türkiye'nin günlük elektrik tüketimi 700 milyon kilovat saatleri gördü. Bunun sonucu olarak elektrik serbest piyasasında 1 kuruşa kadar düşen fiyatlar 42 kuruşa kadar yükseldi. Ancak TETAŞ artan maliyetler bir yana, indirim kararı aldı. Şirketin indirim kararında özellikle bu yıl tam kapasite ile çalışan hidroelektrik santrallerinin sattığı ucuz elektrikle enerji kuruluşlarının kasasının dolması etkili oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler