El Emeği Göz Nuru

El Emeği Göz Nuru

İlçemizde eşinin görevi nedeniyle bulunan Seval Uzun isimli ev hanımının hazırladığı yöresel kıyafetlerdeki mahareti görenleri hayran bırakıyor.

Küçük bir işyerinde bu yeteneğini sergileyen Seval Uzun, ağırlıklı olarak yaptığı fistan, yelek ve çember işlerini öğrenmek isteyen genç kızlara kapısının açık olduğunu, karşılıksız olarak bildiği her şeyi öğretmeye hazır olduğunu söyledi. Uzun, Akçaabat HEM yetkililerine de göreve hazır olduğu mesajını verdi.
İlçemize yerleşmeden önce Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticiliği yapan ve yetiştirdiği birçok kursiyeri kıyafet üzerine işyeri açmış olan Seval Uzun, Akçaabat’ta da fırsat verildiği takdirde gençlere katkıda bulunabileceğini dile getirdi. Yetiştirdiği genç yeteneklerin evlerinde de üretim yaparak aile bütçelerine katkı sağladıklarının altını çizen Uzun, eşinin daha önce görev yaptığı yerleşim yerlerinde köy halkına giysi dikmekle başlayan yöresel kıyafet hazırlama hobisini geliştirerek bugünkü seviyesine geldiğini kaydetti.
Ev hanımı olarak 2 çocuk yetiştirdiğinin özellikle altını çizen Uzun, bu durumun elindeki yeteneği kullanmayarak boş oturmak anlamına gelmediği bilincinden hareketle kiraladığı bir işyerinde yöresel kıyafetlere meraklı olanlara olduğu kadar aile bütçesine de katkıda bulunduğunu vurguladı.
Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde hizmet verebileceği düşüncesiyle müracaat ettiği kurum yetkililerinin kendisine sıcak bakmadıklarını biraz kırgın bir şekilde ifade eden Seval Uzun, bunun üzerine kendi imkânlarıyla açtığı işyerinde gençlere herhangi bir karşılık beklemeden faydalı olmak arzusunda olduğunu dile getirdi.
Seval Uzun, sadece kumaşını dışarıdan temin ettiği fistan, yelek ve çemberleri el emeği ile hazırlıyor; kullandığı aksesuar ve işlemelerin de tamamını kendi yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat