Eğitime Duvar Örüldü

Eğitime Duvar Örüldü

Kavalı yatılı Bölge İköğretim Okulu önündeki duvar şaşkılık yarattı. Mağdur vatandaşlar istmlak sistemine isyan etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul bahçesi olarak kullanılacak alan için 650 metrekarelik arazilerinin sadece 420 metrekaresini kamulaştırdığını belirten arsa sahiplerinden Zeki Yılmaz, mağdur edildiklerini ve herhangi bir inşaat yapmaya müsait olmayan 230 metrekarelik arsanın Milli Eğitim tarafından istimlâk edilmesinin şart olduğunu belirtti.

İstimlâklerde, istimlâk edilen alanın haricindeki bölüm eğer kullanılamayacak bir durumdaysa bu bölümün de istimlâkinin zorunlu olduğunu hatırlatan Zeki Yılmaz, kendilerini mağdur eden Milli Eğitim'e konuyu aktardıklarında, “istimlâki belediye yapsın” cevabını almalarıyla şok olduklarını söyledi.

Bu cevap üzerine okulun önüne “utanç duvarı” olarak nitelendirdiği böylesi bir duvarı çekmek zorunda kaldıklarını da vurgulayan Yılmaz, “Arsamıza kamu malı muamelesi yapılıyordu. Bizim olduğu belli olsun diye böyle bir yola gittik. Bir inşaat mühendisi olarak Milli Eğitim'in yaptığı istimlâke anlam veremiyorum. Bize, maddî durumu belli olan Kavaklı Belediyesi'ni adres olarak göstermeleri abesle iştigaldir. Milli Eğitim burayı istimlâk ederek mağduriyetimizi gidermelidir” dedi.

Arsa sahiplerinin mağduriyetini bildiğini, bu mağduriyeti gidermenin tek yolunun da mevcut alanın istimlâkinden geçtiğini belirten Kavaklı Belediye Başkanı Halil İbrahim Dervişoğlu ise mevcut durumu bertaraf etmek için arsayı almayı düşündüklerini ancak ekonomik güçlerinin buna yetmediğini söyledi. Başkan Dervişoğlu, “Hem arsa sahiplerinin, hem de arsanın etrafının duvar çevrilmesi nedeniyle mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için Milli Eğitim bu istimlâki yapmalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim