Eğitime Akıllı Yatırım…

Eğitime Akıllı Yatırım…

Eğitime Akıllı Yatırım…

 

  Akik-Akçaabat İlim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü ile Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi'nce ortaklaşa yapılan projeyle Akçaabat Zeka Oyunları'yla buluştu.

Akik Derneği Başkanı ve Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi Müdürü Ali BALTA bu proje ile amaçlarının; gününü telefon, internet ve bilgisayar oyunlarının başında geçiren öğrencilerimizi bu bağımlılıktan ve dijital tutsaklıktan kurtarmak, stratejik ve  analitik düşünmelerine katkı sağlayarak hem bilişşel hem akademik başarılarına katkı sağlamak, boş zamanlarını eğlence ile geçirmelerine, eğlenerek öğrenmelerine imkan  sağlamak olarak özetlenebilir dedi. Bu amaçla Türk Beyin Takımı Genel Müdürü ve Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Komite Üyesi Serkan YÜREKLİ ve ekip çalışanlarını Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesinde ağırlayan Ali BALTA ayrıca ; MEB tarafından 2012 yılından bu yana müfredata alınan zeka oyunları dersinin Akçaabat ilçesindeki okullarda uygulanabilmesi için ihtiyaç duyulacak öğretmen eğitimlerinin öğretmenlere verilmesi, uygun eğitim materyallerinin sağlanması ve Akçaabat ilçesi genelinde zeka oyunları yarışmasının düzenlenmesi faaliyetlerini gerçekleştirmeye başladıklarını bu çalışmanın da bunun ilk ayağını oluşturduğunu söyledi. Ali BALTA , Dernek olarak Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle imzalayacakları protokol sonrasında Akçaabat’taki ilk ve ortaokullarda materyal ve eğitim desteği sağlayarak bu projelerinin yaygınlaştırılacağını da belirtti.

Ali BALTA,  Akçaabat ilçesinde bir tanıtım semineri yapıldıktan sonra, 2’si ilkokul, 2’si ortaokul ve 2’si liselerimizde 6 sınıfta Zeka Oyunları Sınıfı oluşturmak , en az 25 öğretmenimize ulaşmak, öğretmenlere 40 saatlik zeka oyunları eğitimi vererek yüzlerce öğrencinin zeka oyunlarının kazanımlarından faydalanmasını sağlamak nihai hedefimiz olacak,. Akçaabat’ta 2 ilkokul, 2 ortaokul ve 2 liseye zeka oyunları dersleri için ihtiyaç duyulan materyalleri sağlayarak ve içeriğini ve organizasyonunu Türk Beyin Takımı’nın üstlendiği bir yarışma gerçekleştireceğiz. dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler