Eğitim-Sen'den açıklama

Eğitim-Sen'den açıklama

Eğitim-Sen’nin Akçaabat temsilcisi Temel Altuntaş, öğretmenlerin mesleklerini yokluk içinde yürütmek zorunda bırakılmalarının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’na bağlı olarak eğitim iş kolunda hizmet veren Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen)’nın Akçaabat temsilcisi Temel Altuntaş, 24 Kasım günü yere göğe sığdırılmayan ve vaad yağmuruna tutularak baş tacı edilen öğretmenlerin yılın diğer günlerinde maddi yokluklar ve sıkıntılar içerisinde mesleklerini yürütmek zorunda bırakılmalarının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Öğretmenler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yayımlayan Temsilci Temel Altuntaş, “Kitap alamayan, yenilikleri ve teknolojiyi yakından takip edemeyen, kültür ve sanat etkinliklerinden uzak, toplumsal olaylar karşısında duruşunu ortaya koyamayan pasifize olmuş bir öğretmenle Ulu Önder'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşılamaz.” dedi.
Öğretmenlerin para hırsı içerisinde olmadıklarını ancak mesleki gereksinimleri ile insani yaşam koşullarını yerine getirebilecek bir ücreti talep ettiklerini vurgulayan Altuntaş, Avrupa ülkeleri arasında en düşük ücreti alan Çekoslovakyalı öğretmenlerin bile yıllık 19 bin dolarla Türkiye’deki meslektaşlarından iki kat fazla ücret aldıklarını, yılda 49 bin dolar ücret alan Lüksemburglu meslektaşlarıyla aralarında ise uçurumun bulunduğunu söyledi.
Öğretmenlik mesleğinin ihtisas mesleği olduğunu da kaydeden Altuntaş şunları belirtti:
“Öğretmen alımındaki kıstaslar daha da sıkılaştırılmalı. Atamalardaki yığılmaların önüne geçmek için Eğitim Fakültelerine öğrenci alımında kontenjanın düşük tutulmalı. Atamalarda siyasi tercihler etkin olmamalı ve iş ehline bırakılmalı. Ancak bunlar yapıldığında eğitimdeki kalite ve başarı oranı artar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Eğitim