Eğitim Bir-Sen Bayanlar Komisyonu Akçaabat'ı Ziyaret etti.

Eğitim Bir-Sen Bayanlar Komisyonu Akçaabat'ı Ziyaret etti.

Trabzon Eğitim Bir Sen il kadınlar komisyonu Akçaabat Eğitim Bir-Sen‘de ilk toplantısını yaptı.

         2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının sorunlarının konuşulduğu toplantıda il başkanı Sibel Karabina eğitim çalışanlarını sendikaya üye olmasını istedi. Sorunların kapalı kapılar ardında konuşmanın hiçbir sorunu çözemediğini belirten Karabina özellikle bayan üyelerin sendikal örgütlenmede yetersiz kaldığını belirtti. Karabina, Sendikal örgütlenmenin gücü sendika üyelerinin gücüyle eşdeğer olduğu bir sürecin yaşandığı dönemde her üyenin sendikal hareket içinde faal olmasının önemini dile getirdi.

      Eğitim Bir Sen’in kılık kıyafet konusunda aldığı eylem kararının sürdüğünü söyleyen Karabina “öğretmen arkadaşlarımızın asla tedirgin olmaması gerekiyor, eylem kararının yasal dayanağı olan bir karar. Her üyemiz bu yasal çerçevede bütün hakları güvence altındadır ve görevini yapmasına engel teşkil etmeyecektir. Ayrıca bu konuda her üyemiz bizi arayabilir durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunabilir” dedi. Karabina katılan Akçaabat Eğitim Bir Sen yönetim kurulu üyelerinin teşkilat çalışmasına katkı vermelerinden ötürü kendilerine teşekkür ederek bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

   Ev sahipliğini yapan Akçaabat Eğitim Bir Sen ve Memur Sen ilçe Başkanı Kemal Kocaman İl başkanı Sibel Karabina’nın ziyaretinden çok memnun olduğunu belirterek “bayan üyelerimizin sendikal örgütlenme içerisinde bulunmaları ve kendi haklarını savunmaları konusundaki gayretleri bizleri fevkalade memnun etmektedir dedi. Sendikal örgütlenmenin daha çok bayan üyelere katkı vereceğini bu anlamda çalışma ortamlarında kendilerine özgüven sağlayacaktır” dedi.

Kocaman katılımcılara teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler