Eğitim Bir-Sen 4/C'lilerle

Eğitim Bir-Sen 4/C'lilerle

Özelleştirmelerin ardından kamuda 10 ay süreyle çalıştırılan ve 4/C'li olarak adlandırılan işçilere Eğitim Bir-Sen Akçaabat Temsilciliği'nden destek geldi.

 

Diğer kamu çalışanlarına oranla daha düşük ücret alan, bir yıl çalışmadıklarından ötürü de tazminat haklarını kaybeden 4/C'lilere, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Kemal Kocaman yayımladığı basın açıklamasıyla destek verdi.

Kocaman, yayımladığı açıklamada Eğitim Bir-Sen olarak 4/C'lilerin yanında olduklarını beyan ederek, kendi haklarını savundukları gibi onların da haklı talepleri karşısında duyarsız kalmalarının mümkün olmayacağı ifade etti. 4/C’lilerle temsilcilik binasında gerçekleştirilen toplantı sonrasında yapılan açıklamada, “Bu itibarla işçi ve memur ayrımı yapmaksızın bu haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha deklare ettik ve edeceğiz de.” denildi.

Kemal kocaman’ın, Eğitim Bir-Sen'in her zaman özelleştirmeden yana tavrını koyduğunu, ancak devletin KİT kamburlarından kendisini kurtarırken orada istihdam edilen işçileri mağdur etmesinin karşısında olduğunu da vurguladığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 “Bu millet her zaman bedel ödemiştir. Bu kurumların devletin kendilerine verdikleri kredilerle el değiştirmesi, bu işçilere bedel ö-demeye davetiye çıkarmıştır. Anayasanın 2. maddesi bu devletin sosyal bir hukuk devleti olduğunu beyan eder. Öyleyse devlet görevini ve gereğini yapmalıdır. Sayın Başbakan vatandaşa kömür dağıtımında yapılan eleştirilere sosyal devlet olmanın gereğini yapıyoruz diyor. Bunu destekliyoruz. Ancak bu devletin bir hukuk devleti olduğunu da biz hatırlatmak istiyoruz. Çünkü 4-C'liler hangi kapıya gitse o kapıdan geri çevrildiler. Durumlarını anlattıkları milletvekilleri onlara 'sizi biz işe aldık, sizleri mağdur etmedik, sizleri sokağımı terk etmedik' diyorlar. Sayın Vekillere soruyorum. Bu arkadaşlar 2 ay boyunca aylıksız zorunlu izne ayrılmaları sokağa terk değil de nedir?

Memur-Sen olarak diyoruz ki gelin Şeyh Edebali'nin sözüne kulak verelim: İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. Bu mağdur işçi arkadaşların hiç olmazsa işten çıkarılma-sının önüne geçilmesini bekliyoruz.

Başbakan'a mektup

Memur-Sen'deki toplantının ardından Akçaabat Postahanesi'ne giden 4/C'liler Başbakan Erdoğan'a sorunlarını anlattıkları birer mektup gönderdiler. Maaşlarının kendileriyle aynı durumdaki kadrolu bir çalışanın yarısı kadar olduğunu, yaptıkları işin ise onların en az iki katı güçlükte olduğunu ifade eden 4/C’liler, Başbakan’a yazdıkları mektupta “eşit işe eşit ücret” istediler. 4/C'liler, “Sosyal haklarımızın yok denecek kadar az olduğu, çalışanlara yapılan ücret zamlarından yararlanamadığımız bir ortamda eşit işe eşit ücret beklerken şimdi de sokağa atılıyoruz. 2 ay işten çıkarılıyoruz. Bizim de çoluk çocuğumuz var ne ile geçineceğiz. Bu kış kıyamet kimden yardım talep edeceğiz diyen 4/C’lilerin bu sesine Hükümetin acilen kulak vermesini ve çözüm üretmesinin bekliyoruz.” dediler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler