Egemen Bağış İlçemizde idi

Egemen Bağış İlçemizde idi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, ''CHP öyle maharetli bir parti ki muhalefetteyken bile Türkiye'yi kargaşaya ve kabusa sürükleme konusundaki becerisini ortaya koymuştur'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, ''CHP öyle maharetli bir parti ki muhalefetteyken bile Türkiye'yi kargaşaya ve kabusa sürükleme konusundaki becerisini ortaya koymuştur'' dedi.

 

 

AK Parti 12. Dış İlişkiler Bölge Toplantısı Akçaabat Ak APrti binasında gerçekleştirildi.Bağış burada  yaptığı konuşmada, Cumhuriyet tarihinin gerek iç, gerek dış politikada en parlak dönemini yaşatan iktidarın AK Parti iktidarı olduğunu, bu gerçekleri paylaşmak için çalıştıklarını belirtti.

 

 

AK Parti Genel Merkezi'ne dünyanın her yerinden her hafta, AK Parti'nin başarısını tez konusu yapmak isteyen doktora öğrencilerinin geldiğini ifade eden Bağış, ''Genel Merkez'de 3. katta yeni bir kütüphane oluşturuyoruz. Buranın bir bölümü AK Parti üzerine yazılmış doktora tezlerine ayrıldı'' dedi.

Egemen Bağış, Türkiye'de iktidara geldikleri dönemden itibaren devamlı büyüyen bir ekonomi olduğunu savunarak, şunları söyledi:

 

 

''Bundan 7-8 yıl evvel herhangi biri gelip de size 'arkadaşlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki başarılarıyla tanıdığımız genç, dinamik, yağız lider Recep Tayyip Erdoğan bir parti kuracak, bizler de onun partisine katılacağız, birlikte seçime gireceğiz ve ilk girdiğimiz seçimde iktidar olacağız. Ondan sonra Türkiye'de enflasyonu, faizleri düşüreceğiz, 6 sıfırı atacağız. Türkiye'yi bölgesinde güçlü ülke haline getireceğiz, öğrencilere her yıl ücretsiz ders kitabı vereceğiz, sağlık sektöründe muazzam bir reform yapacağız.''

Bağış, 58, 59 ve 60. hükümetler döneminde başlarını öne eğmesini gerektirecek bir ayıp, kriz, utanacakları olayları olmadığı gibi, Türkiye'ye muhalefetin, rakiplerinin hayal bile edemeyecekleri başarı, mutluluklar yaşattıklarını kaydetti.

 

 

Kıbrıs'tan tek bir asker çekmeden, bir karış toprak vermeden bütün uluslararası dengeleri değiştirdiklerini savunan Bağış, ''Bugün artık dünyada hiç kimse Kıbrıs'taki çözümsüzlüğün sebebi olarak Türkiye'yi veya KKTC'yi göstermiyor. Herkes çözümün önündeki engelin Kıbrıs Rum kesimi olduğunu biliyor'' diye konuştu.

 

-''2.5 YILDIR ERMENİSTAN'DAN TEK BİR SES YOK''-

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bağış, Türkiye'de yaşayan Ermenilerle, hatta Ermenistan'da yaşayan Ermenilerle de fazla bir sorun olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Ama Avrupa'daki, Amerika'daki, Fransa'daki, Kanada'daki yani farklı ülkelerdeki Ermeni toplumları maalesef içinde yaşadıkları Hristiyan ülkelerde farklı bir Hristiyan mezhebinin mensupları olarak, o toplumların içinde kaybolmamak, kendi din mezheplerini canlı tutabilmek için Türkiye'ye ve Türk insanına olan düşmanlığı bir tutkal gibi kullanmıştır. Ben bizzat bu topluluğu ABD de gözlemledim. Her pazar kilisede insanları toplarlar, önce bir güzel ceplerini boşatırlar, sonra beyinlerini nefretle doldururlar. Öyle bir kin vardır ki içlerinde kreşlerde 4 yaşındaki çocuklara 'pis bir Türk olmaktansa kedi, köpek olmayı tercih ederim' diye şiirler ezberletirler. Böyle bir grup dünyanın dört bir yanında Türkiye'ye karşı faaliyette bulunup, farklı ülkelerin siyasilerini bu zehirli yalan ve iftiralarıyla doldururken, bizden önceki iktidarlar bu konuda fazla yol almamışlar ve dünyada bu kabul edilir hale gelmişti.''

 

 

Bu durumla mücadele etmek için cesaretle yola çıkan AK Parti iktidarının arşivleri sonuna kadar açtığını, Ermenistan'dan da arşivlerini açmasını istediğini anlatan Bağış, şunları kaydetti:

 

 

''İktidara geldiğimizde Ermenistan'ın nüfusu 4 milyondu, bugün ise 2 milyon. Açlıktan ve sefaletten ötürü insanlar Ermenistan'ı terk ediyor ve dünyanın dört bir yanına gidiyor. Resmi olmayan bilgilere göre, bunlardan 40-70 bin arasındaki bölümü de Türkiye'ye gelmiş. Bunların birçoğu en kıymetli varlıklarımız olan bebek ve yaşlılarımıza bakıyor. Bizim insanımızda bir kin, nefret olsa en kıymetli varlıklarını bunların eline bırakır mı? Bu bizim hoşgörümüzün en önemli göstergesidir. Arşivleri açma konusunda 2.5 yılda Ermenistan'dan tek bir ses yok. Demek ki onlar tarihleriyle yüzleşmeye hazır değiller. Ümit ediyoruz ki bundan sonra Ermenistan aklını başını toplar, kendi çıkarlarını da düşünerek gerek Türkiye'yle gerek Azerbaycan'la barışa yaklaşmanın yollarını arar.''

 

-''CHP, TÜRKİYE'NİN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ ANLAYAMIYOR''-

 

AK Parti iktidarının yaptığı büyük çalışmaları ana muhalefet liderinin anlayacak hali olmadığını ifade eden Bağış, şunları ifade etti:

''Çünkü CHP kazara her iktidar ortağı olduğunda Türkiye'yi kargaşaya, yokluğa, yoksulluğa sürüklemiş bir partidir. CHP öyle maharetli bir parti ki muhalefetteyken bile Türkiye'yi kargaşaya ve kabusa sürükleme konusundaki becerisini ortaya koymuştur. Bakın bir yıl içinde yaşadığımız olaylar CHP'nin değişme ve değişmesi bile teklif dahi edilemez genel başkanının kaprisleriyle ülkeyi bir buhrana sürüklemesinin neticesidir. Milletin vicdanında yargılanıp, müebbet muhalefete mahkum olan bu partinin Türkiye'ye bir kazanımı olmadığı gibi, devamlı zarar vermeye çalışmaktadır. CHP, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini anlayamıyor.''

 

-AK PARLAMENTERLER MECLİSİ TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI-

 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye Delegasyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise konuşmasında, muhalefetin yabancıların mülk edinimi konusunu seçim zamanında gündeme getirdiğini, bunu ilk kez AK Parti iktidarı zamanında hazırlanan yasa olarak sunarak, halkın milli duyguları kullanarak oy alma derdine düştüklerini savundu.

Çavuşoğlu, bu söylemin doğru olmadığını, yabancılar her dönemde Türkiye'den gayri menkul edindiğini belirterek, şunları söyledi:

''Bazı muhalifler bize 'Bu yasa nedeniyle ileride vicdanınız sızlayacak' diyorlar. Bu yasa yıllardır ülkemizde yürürlükte. Geçmiştekilerin vicdanı sızlamayacak da bizim vicdanımız mı sızlayacak. Yapılan çalışmalar ülkemizde en çok Alman, İngiltere ve Yunanistanlıların gayri menkul edindiğini, bunların da en çok Antalya, Muğla ve İstanbul'u tercih ettiklerini gösteriyor. Türkiye'de 70 İsraillinin toplam 100 gayri menkulü var, daha fazlası yok. Herhangi bir İsraillinin GAP bölgesinde dolaylı ve direk herhangi bir gayri menkulü yoktur. Seçim zamanında değişik ortamlarda bunu kullanarak, bize karşı saldırma anlayışı içinde bu yöntemlere başvuruyorlar.''

 

-''KIBRIS KONUSUNDA HİÇBİR TAVİZ VERMEDİK''-

 

AK Parti Hükümetinin iktidara geldikten sonra Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarıyla birlikte vakitlerinin yarısını Türkiye, yarısını ise Kıbrıs konusundaki haklı davalarını anlatmaya çalışmaya harcadıklarını ifade eden Çavuşoğlu, ''Kıbrıs'ı sadece siyasi bakımdan değil, ekonomik bakımdan da destekliyoruz. AK Parti'nin KKTC'ye ilk 4 yılda verdiği doğrudan mali yardım miktarı 360 milyon dolar. 2007 yılında ise KKTC'ye mali yardımı 430 milyon dolardır. Bu miktar bizden önceki en iyi dönemde verilen miktarın 2 katından daha fazladır. AB sürecinde Kıbrıs konusunda hiçbir taviz vermedik, dik durmasını da bildik'' diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset