Edebiyat Ülkeleri Buluşturdu

Edebiyat Ülkeleri Buluşturdu

Trabzon Edebiyat Festivali (UTEF) 20-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Merkezi Trabzon’da bulunan ve Türkiye’nin en büyük 4 yazar kuruluşundan biri olan Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği (KYB) tarafından bu yıl ilki organize edilen Uluslar arası Trabzon Edebiyat Festivali (UTEF) 20-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Organizesinde Gazetemizin Sahibi İsmail Topal’ın KYB Genel Sekreteri olarak görev aldığı, Fotoğraf Koordinatörü olarak Yazı İşleri Müdürümüz Cengiz Bölükbaşı’nın, sunucu olarak Fevzipaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Serkan Şahin’in, mihmandar olarak da Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni İlhan Küçük’ün görev yaptığı UTEF’in ikinci gün etkinliği Akçaabat’ta gerçekleştirildi.

Trabzon’da konsolosluk düzeyinde temsil edilen Rusya Federasyonu, Gürcistan ve İran İslam Cumhuriyeti’nin yanı sıra Türkiye’den 30’a yakın yazarın katıldığı UTEF kafilesi, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından kabul edildikten sonra Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde Gürcistan Edebiyatı konulu oturumu gerçekleştirdi.

Öğle yemeğini Körfez köfte Salonu’nda, akşam yemeğini ise Nihat Usta Köfte Salonu’nda yiyen kafile Dürbinar seyir Terası’nda doyumsuz manzarasını seyrettiği Ortamahalle’yi keşfe çıktıkları mini bir de tur yaptı. Kafilenin son mola yeri Sebahattin Şentürk ve Cavit Şentürk’ün sohbetiyle de renklenen bir fasıl programının icra edildiği Timurciler Konağı oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler