“Ebe Anne” Clinart’ta

“Ebe Anne” Clinart’ta

“Ebe Anne” Clinart’ta

İlçemizin yetiştirdiği değerlerden olan ve bugün orta yaşı geçkin birçok ismin doğumunda yer alması nedeniyle “Akçaabat’ın ebe annesi” olarak bilinen Yüksek Ebe Keriman Bayraktar, Özel Clinart Hastanesi’nin Doğum Kliniği’nde göreve başladı.

Akçaabat’ın ebe annesi olarak anılmasını sağlayan hizmetleri arasında bir dönem Akçaabat Devlet Hastanesi’nde başhemşirelik görevi de yer alan Bayraktar, Trabzon Doğumevi Doğum Salonu’nda başlayan ebelik mesleğinde 45’inci yılına girdi.

19 Mayıs Üniversitesi Ebelik Bölümü’nde lisans tamamlayarak yüksek ebe unvanı da almış olan Keriman Bayraktar, doğumunda bulunduğu bebeklerin eğitimlerinin de en ‘sağlıklı’ olabilmesi için ilçemizde uzun yıllar sosyal faaliyetler, vakıf çalışmaları ve eğitime katkı organizasyonları içerisinde yer almış bir isim olarak da takdir ediliyor.

Emekli olmasıyla birlikte çalışma hayatından da hiçbir zaman kopmayan Bayraktar, yine eğitimle ilgili özel kuruluşlarda yöneticilik faaliyetlerinde bulunarak doğumun yalnızca bir başlangıç, aslolanın hayat olduğu, paylaşmanın esas olduğu bir dünyanın mutlu olacağı anlayışıyla hizmetlerine devam etti.

İlçemizde bir dönem gerçekleşen sosyal aktiviteler içerisinde faal olarak yer alan Akçaabat’ın ebe annesi Kerimen Bayraktar, Özel Clinart Hastanesi’nin geçtiğimiz ay kendisine yaptığı teklifi geri çevirmeyerek çalışma hayatına geri göndü. Bayraktar “Akçaabat’a hizmet benim için kutsal bir sorumluluk. İnsanımıza çok değer veriyorum. Hayat insanoğluna sunulmuş bir mucize; yaşamanın yaşı yok. Alınacak bir nefese Yüce Mevla’mızın izniyle katkı sunuyor olmak da mesleğimizin en özel ve güzel yanı.” şeklinde duygularını dile getirerek yeni görevine başlamış olmasından dolayı ilgisini eksik etmeyen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler