Düzköy'ün Adı haçka Olarak Değiştirilsin

Düzköy'ün Adı haçka Olarak Değiştirilsin

Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal, “Haçka ismi Düzköy’den daha fazla tanınıyor. İlçe sakinleri Haçka ismine onay vermişti. Değişikliği isteyebiliriz” dedi.

 

Demokratikleşme Paketi’ni açıklayan Başbakan Erdoğan’ın, "Köy isimlerinin değiştirilmesindeki yasal engelleri kaldırıyoruz” açıklamasının ardından eski adı Haçka olan Düzköy’de de heyecanlı bir bekleyiş başladı. Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal, “Daha önce yaptığımız ankette halkımızın önemli bir bölümü Haçka ismine onay vermişti. İsmin değişmesini biz de onaylıyoruz” dedi.

 

Yıllar önce çoğu ideolojik nedenlerle olmak üzere ismi değiştirilen köy, belde, ilçe ve illerin demokratikleşme paketi ile eski isimlerini alabilmesi için tanınan imkan, bazı yerlerde tatlı bir telaşa, bazı yerlerde belirsizliğe yol açtı.

 

Belediye Başkanı Bakal, “Biz bir anket çalışması yapmıştık. Halkımızın yüzde 80’inden fazlası Düzköy’ün isminin Haçka olarak değişmesinden yana tavır koydu. Ancak anketin dışında yine ilçemizde sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerimiz, muhtarlarımızla, halkımızla istişare yaparak ismin değiştirilmesi noktasında çalışmalarımız olacak. İlerleyen zamanlarda bu çalışmaları yapmak istiyoruz. Aslında Düzköy güzel bir isim. Düzköy dediğiniz zaman ismin içinde köy eki olduğu için gittiğimiz yerlerde ismi söylediğimizde sıkıntılar yaşıyoruz. Haçkalı Baba artık Düzköy’le özdeşleşti. Adam nerenin belediye başkanısın diye sorduğunda Düzköy’ün belediye başkanıyım diyorum. Haçkalı Baba’nın olduğu yerden mi diye soruyorlar.  Dolayısıyla Haçka ismi Düzköy’le zaten özdeşleşmiş durumda. Değişmesini biz de isteriz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler