Duygularımız ve YGS, LYS

Duygularımız ve YGS, LYS

Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü “Eğitim Sohbetleri” kapsamında orta öğretim kurumları son sınıf öğrencileri bilgilendirmek amacıyla, “Duygularımız ve YGS, LYS” konulu bir seminer düzenlendi.

Akçaabat Kültürpark Düğün Salonu'nda düzenlenen ve KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin KÖSE’nin konuşmacı olduğu seminere ilçemizde bulunan orta öğretim kurumlarının son sınıf öğrencileri katıldı.

 

Prof. Dr. Selahattin KÖSE;

 

Anne ve babalarınızın  özellikle istedikleri meslekleri değil kendinizin başarılı olabileceği mesleği tercih ediniz.  Üniversite tercih listemizde şüphesiz en büyük rolü duygularımız oynar. Üniversitede okuyan ve mezun olup iş hayatına atılan kişiler üzerinde yapılan bir araştırmada katılımcıların %52 si yanlış meslek seçtiklerini ifade ediyorlar. Bu tür durumlarda herkesin fikrini aldıktan sonra kendi iç sesinizi dinlemelisiniz. Okuyacağınız üniversitede ve bölümde mutlu olmalısınız.

 

Diplomanızdan daha çok CV niz önemli, sosyal yaşamınızda çok yönlü olunuz. Altı dil bilen bir kişinin varlığından kimsenin haberi yoksa dil bilgisi ne işe yarar? Özellikle öğrenci kulüplerinde aktif rol almanızı istiyorum.

 

Hepiniz bilgisayar kullanıcılarısınız, tercih öncesi üniversitelerin web sayfalarını inceleyiniz. Diploma eki veren, AKTS olan üniversiteler tercihiniz olsun.

 

KTÜ rektör yardımcısıyım. Akçaabat Orta Mahallede doğdum, okur yazar olmayan bir ailenin çocuğuyum. Sizleri üniversitemde ağırlamaktan mutluluk duyarım.

 

Hayatta iki önemli konu vardır; iş ve eş. İkisini de vaktinde önemseyiniz, seçiminizi doğru yapınız.

 

Üretmeden tüketen bir toplum olmaya başladık, lüksümüz çok. Bir toplum bilgi ve teknoloji üreterek ayakta kalır. Hiç uydu ile gemi yapan bir olur mu? Farklı düşünün, üreten olunuz.

 

 

 

KTÜ 1955 de kuruldu. Türkiye’ nin dördüncü üniversitesiyiz. 1800 akademik personelinden 800 kişisi Prof., Doç. ve Dr. 

 

16 Fakültemizin 60 bölümünde lisans, 34 bölümünde önlisans olmak üzere 1210 farklı diploma veriyoruz. Üniversitemizdeki öğrencilerin %80’i Trabzon’lu.  36 ülkeden 418 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bugüne kadar 14o bin mezun verdik. Şu anda TBMM’nde 14 KTÜ çıkışlı milletvekilimiz var.

 

Türkiye’nin  150 üniversitesinde  1 milyon 850 bin  bir ve ikinci öğretim, 1 milyon 150 bin öğrenci açıköğretim olmak üzere  3 milyon öğrenci öğrenim görmekte. Gençler, üniversitelerin kontenjanları dolmuyor. İyi çalışmanız ve sağlıklı tercihle sevdiğiniz bölüme yerleşirsiniz.

 

Soru-cevap bölümünde öğrencilerin sorularını sabırla dinleyip içtenlikle cevaplandıran Prof. Dr. Selahattin KÖSE, öğrencileri KTÜ’ ne beklediklerini ifade ederek, “Sevgili gençler, sizler geleceğimizsiniz, başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler